Декларация на групата ,,Фенове единствено и само на ЦСКА София ''

Армейци ,Гриша Ганчев влиза в ЦСКА! Новината буквално разтърси България в последните дни. Засенчи всичко друго. Предизвика полемики, вълнения, коментари. А ние се питаме сбъднаха ли се мечтите ни? Доживяхме ли мига да видим любимия отбор в ръцете на човек, който знае как да обича, как да работи, как да печели?
В момента текат преговори и се търси най-правилния вариант. А всъщност Гриша Ганчев посочи вече своето условие – ново дружество, без задължения. Той каза и вариантите – започване от “нулата” или сливане с Литекс. Бизнесменът иска да започне на чисто и да изгради “къщичката” в Борисовата градина, такава каквато я помним от миналото – “люлка на шампиони”. Реакциите обаче бяха потресаващи. Онези от “Герена” са ясни. Истерични, хапливи, жлъчни, но пропити със страх. Те обаче са прави, защото знаят какво ги чака. И сега действат по познатата схема – дезинфорамции и интриги, заучени в отделите на ДС. Но на тях им прощаваме. Интересна е реакцията на уж “червени” кръгове.
“Губиме историята”, “Губиме титлите”, “Никакво сливане”, “Да отиваме във “В” група и да започваме отначало”, “Ганчев като ни иска да вади 35 милиона за дълговете, тези пари не са проблем за него”….
И това е само една малка брънка от глупостите, които ни заливат в последните дни и часове. Дучето, Стойне Манолов и кой ли още не, кичещ се със званието “популярен фен” призоваха да няма сливане, защото ЦСКА щял да загуби индентичността си. “Да тръгнем от “В” група, като Ботев”, тръбят защитниците на идеята за “чист и свят ЦСКА”. Господа, защо се обаждате неподготвени? Кой Ботев? Този от Пловдив, който взе лиценза на Металик (Сопот), за да започне от третия ешалон ли? Май сте в грешка. Ако “жълто-черните” бяха започнали наистина на чисто, трябваше да го направят от Окръжните групи. Те просто намериха клуб без задължения, който бе готов да си даде лиценза. И какво промени това? Нима не празнуваха преди няколко дни своята 100-годишнина? Нима никой не ги свързва с Чико, Пашев и останалите легенди? Нима някой им отрича историята?
А Берое? Нима “заралии” не взеха чужд лиценз, за да се отърват от бремето “Банев”? Взеха. Защо тогава във визитката им пише “Шампион за 1986 година”.
Някой отрича ли Локо Пд, които се сляха с Велбъжд? Хайде, стига!
В момента ЦСКА няма нужда от подобни оратори, всяване на интриги, демагогия и силни приказки с комерсиална цел. ЦСКА има нужда от любов, подкрепа, вяра. ЦСКА има нужда от можещ, знаещ и амбициозен ръководител.
Колкото и да не им харесва на мнозина, той в момента се казва Гриша Ганчев. Другите вече ги знаем. Видяхме ги. И Емил Димитров, начело на “Възраждане”, и Кирил Домусчиев, и прочие, и прочие. Едно е да искаш ЦСКА и да чакаш държавната подкрепа, за да го издържаш. Тогава е лесно, но тогава не гледай към Борисовата градина. За тази работа си има отбор. Друго е обаче да искаш ЦСКА и да си готов да работиш в името на този отбор, вадейки собствени средства. Именно поради тази причина всеки зов против Ганчев е нов удар по нас и нашата любов.
Време е да прогледнем! Сега става въпрос за бъдещето на любимия отбор. Тук нещата са дори по-прости от това да те убеждават за кой да гласуваш. Сега има само една кандидатура. Само един човек заяви категорично, че е готов да извади ЦСКА от блатото. И той води със себе си Христо Стоичков. Какво повече може да се иска? Титлите? Тях няма кой да ни ги вземе. Историята, славата, величието никой не може да отнеме. То е в сърцата на тези, които истински обичат ЦСКА. В нашите сърца! Ама на практика? И на практика не може. Каза го и Радостин Василев. Адвокатът, благодарение на който “армейците” вече няколко години поред взимат лиценз. Той си знае работата. И никога не е лъгал. Ако искате, му вярвайте. Но сега е моментът да изберем как да продължи съществуването си отбора. Сега е моментът да докажем, че сме готови на пълна подкрепа и саможертва. Сега е моментът да покажем, че ЦСКА е там, където сме ние! Аз избрах – твърдо зад Гриша Ганчев!


Фенове единствено и само на ЦСКА София    Свържете се с автора на петицията