Съкращаване на изпитния материал на Държавните зрелостни изпити след 12 клас

Последните две учебни години учениците от випуск 2021 бяха принудени да прекарат по-голямата част от учебните си занятия пред компютъра. За съжаление този вид обучение не за всички е достатъчно полезно, но количеството материал, върху който ще се състоят Държавните зрелостни изпити, остава за поредна година непроменен. 

Като ученик от 12 клас бих искал да задам въпрос, както към мои връстници, така и към преподавателите, които са били до нас от началото на онлайн занятията: Присъственото обучение и часовете прекарани дистанционно могат ли да бъдат поставени под общ знаменател? 

Липсата на физически контакт с учителя поставя ученика пред труден процес на обучение. Множество външни фактори, като нестабилна интернет връзка, представляват пречка пред успешния обучителен процес. Oсвен това от общо 18 месеца, 7 бяха присъствено. Без да омаложавам труда на всеки учител, не мисля, че компетентността на дистанционното обучение може да се равни на присъственото. За да бъде успешно взет учебен материал онлайн е нужно повече време, за разлика от присъственото, където учениците имат постоянен контакт с учителя. 

Крайната цел на тази петиция е да достигне Министерството на образованието и науката, за това се нуждая от вашата помощ. Всеки съгласен с мнението ми е добре дошъл да подпише и разпространи. Всеки глас е от значение!

За повече информация относно количеството изпитен материал :

-https://zamatura.eu/12klas/predmeti/matematika/ucebno-izpitna-programa/

-http://zamatura.eu/12klas/predmeti/bel/proizvedenia/

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Дениел Димчев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...