Да спрем строителството в градинката на ъгъла на бул. „България” и бул. „Петко Тодоров” в град София

Гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения” твърдо се противопоставя на строителството в градинката на ъгъла на бул. „България” и бул. „Петко Тодоров” в град София.

Съгласно Общия устройствен план на София това пространство е отредено за озеленяване и до момента е изпълнявало функцията си на пространство за обществено ползване.

Считаме, че когато гражданите на София заедно с местната власт, в лицето на Столичен общински съвет, ясно са заявили волята си, че е недопустимо да се извършва строителство, което не кореспондира с градската среда, то това обществено решение трябва да се спази, независимо от сериозния инвеститорски интерес.

Гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения” подкрепя действията на главния архитект на Столична община Здравко Здравков да не допусне започването настроителна дейност в градинката. Независимо от решението на Върховния административен съд да наложи имуществена санкция на главния архитект, считаме, че гражданското недоволство и консенсус по този въпрос е моралната санкция, която ще върне справедливостта и защити обществения интерес.

Приканваме всички будни граждани да подкрепят настоящата петиция срещу застрояването на градинката на ъгъла на бул. „България” и бул. „Петко Тодоров” в град София!

gradinka11.jpg


Сдружение "Мрежа за инициативи и решения"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Сдружение "Мрежа за инициативи и решения" да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook