Да спрем строителството в градинката на ъгъла на бул. „България” и бул. „Петко Тодоров” в град София

Гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения” твърдо се противопоставя на строителството в градинката на ъгъла на бул. „България” и бул. „Петко Тодоров” в град София.

Съгласно Общия устройствен план на София това пространство е отредено за озеленяване и до момента е изпълнявало функцията си на пространство за обществено ползване.

Считаме, че когато гражданите на София заедно с местната власт, в лицето на Столичен общински съвет, ясно са заявили волята си, че е недопустимо да се извършва строителство, което не кореспондира с градската среда, то това обществено решение трябва да се спази, независимо от сериозния инвеститорски интерес.

Гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения” подкрепя действията на главния архитект на Столична община Здравко Здравков да не допусне започването настроителна дейност в градинката. Независимо от решението на Върховния административен съд да наложи имуществена санкция на главния архитект, считаме, че гражданското недоволство и консенсус по този въпрос е моралната санкция, която ще върне справедливостта и защити обществения интерес.

Приканваме всички будни граждани да подкрепят настоящата петиция срещу застрояването на градинката на ъгъла на бул. „България” и бул. „Петко Тодоров” в град София!

gradinka11.jpg

Сдружение "Мрежа за инициативи и решения"    Свържете се с автора на петицията

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.