ДА СПАСИМ ТЕАТЪР "ЛЮБОМИР КАБАКЧИЕВ" Казанлък

ОБРЪЩЕНИЕ

ДО

БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

 

 

Във  връзка с проведения конкурс за длъжността „Директор” на Общински театър „Любомир Кабакчиев”  и  полученият резултат след конкурса,  ние, целия екип на театъра,  заявихме своето  категорично несъгласие с избора на нов Директор и обявихме  Граждански протест.

Според нас избора на некомпетентен и неангажиран Директор би довел единствено и само до унищожаване на театъра.

С последващите действия от страна на общинското ръководство, в частност от Кмета на Община Казанлък,  ни бе оказан явен натиск, че ако не приемем този избор, ще се прибегне до преструктуриране на  „репертоарния” театър в „открита сцена”.

С това стана ясна истинската цел на Кмета на Общината и причината за манипулирания и компрометиран конкурс.

Убедени сме, че подобен акт  би довел до пълна депрофесионализация и тотално заличаване на Театъра от театралната карта на България.

Това е в противоречие с обещаните директиви за Културна политика на управляващата партия и в частност с предизборното послание на Г-жа Стоянова за „връщане на самочувствието на Казанлък”  и третия преоритет в управленската и програма, а именно „Съхраняване на духовността и превръщането на Казанлък в Културно-историческа столица на България.”

Апелираме,  да обърнете внимание на сериозния проблем и да не позволявате да се унищожи  един  достоен  Културен институт.

Ние няма да позволим!

Подкрепете ни!

 

 

С уважение,

 

Целият екип на

Общински Театър „Любомир Кабакчиев”  Казанлък

 

 

 


Театър "Любомир Кабакчиев"    Свържете се с автора на петицията