Да спасим детската площадка пред Народен театър “Иван Вазов”.

Петиция за възстановяването на детската площадка в “Градската градина” пред “Гранд Хотел София” до Народен театър “Иван Вазов”.  

До Президента на Република България

До Председателя на Народното събрание на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Комисията по жалби и петиции към Народното събрание на Република България

До Столична община

До Дирекция ''Зелена система'' на Столична община

До Омбудсмана на Република България

До българските медии и неправителствени организации      

 

От “Зелена система” вече демонтираха съоръженията за игра и няма да възстановяват детската площадка, а техните "грандиозни планове" предвиждат пространството цитирам: да се "озелени”. Това озеленяване е еманация на българския преход – всичко в държавата се руши и накрая остава само една гола пустош!  

В “Градската градина”, точно пред “Гранд Хотел София” и на една крачка от Народния театър имаше хубава детска площадка. Един ден внезапно всички съоръжения бяха демонтирани и отнесени. Когато се обадих да попитам, кога площадката отново ще започне да функционира, за моя огромна изненада от общината и по-точно от дирекция ''Зелена система'' ми отговориха, че детската площадка няма да се възстанови! Планирано е пространството, което до скоро гъмжеше от деца, които се люлееха и пързаляха да бъде “озеленено”. С две думи: Край с игрите!

Тази детска площадка беше една от най-хубавите в София и на нея щастливо са играли десетки хиляди малчугани. Подозирам, че сред тях са и много от вашите собствени деца или тези на ваши близки, приятели и познати. Тя се ползваше не само от хората живеещи в района, но и от много граждани и гости на столицата, които идваха да се разходят около Народния театър, а децата им си играеха на нея. С премахването й, най-старият парк в София – “Градската градина” на практика остава без детска площадка, ако не броим “Музикалната градина”, на която няма нито люлки, нито пързалки. Моето детство е минало в Градската градина, това на сина ми също, не помня градината да е оставала без нито една люлка и пързалка. Това ли е грижата на общината и държавата за децата и раждаемостта? Срам и позор!  

Моят призив е: нека всички се обединим и променим плановете на общината! При достатъчно голям обществен натиск можем да се преборим с администрацията и да спасим детската площадка. Градската градина е на гражданите, а не на управниците!   Моля ви, дайте своя глас в петицията за спасяването на детската площадка, направете го за децата, те са бъдещето ни!

 

Публикувам снимки на площадката такава, каквато беше и такава, каквато е сега.