ПЕТИЦИЯ ПРОТИВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ТЕСТОВЕ И ВАКСИНИ ЗА COVID-19 В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ

До Министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев

До Министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

До Директорите на училища на територията на Република България

Уважаеми дами/госопода,

Във връзка със старта на учебната 2020/2021 година, продължаващата "епидемична обстановка" в страната и разнородната медийна информация относно тест и наскоро открита ваксина за Covid-19, ви уведомяваме, че КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМЕ децата ни да бъдат подлагани на медицински манипулации за тестване, изследване или ваксиниране за Covid-19, преди, по време и след края на учебната година.

КАТЕГОРИЧНО ОТКАЗВАМЕ децата ни да бъдат подлагани на експериментално лечение (вкл. с експериментални лекарства или препарати), в случай на установяване на заразяване с  Covid-19, без изрично писмено съгласие от страна на родител/попечител/настойник.

Ако и когато бъде необходимо да се извършат подобни медицински манипулации, ние, в качеството ни на родители/попечители/законни представители, ще предприемем нужните действия спрямо собствените си убеждения и граждански права, гарантирани ни от Конституцията на Република България. До тогава, вашите заповеди по тази тема, няма да бъдат зачитани от нас и семействата ни.

С уважение:

Приложени са подписи

FB_IMG_1598291421282.jpg

ФГ "Свободата е отговорност"    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам ФГ "Свободата е отговорност" да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.