Правителството да осигури безплатни тестове за коронавирус

Ние, българските граждани, подписали тази петиция, искаме от Правителството да осигури БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ за коронавирусна инфекция за всички български граждани, които желаят да се изследват.

Само, ако знаем дали сме заразни или не, ще можем да предпазим близките си, колегите си и цялото общество от предаване на инфекцията.

Ограничаването на епидемията се постига много по-лесно със знание и информираност, отколкото с репресии и ограничения.

Ние плащаме данъци и осигуровки и имаме право да получим безплатен достъп до такива тестове по силата на чл. 52 от Конституцията на република България, а Правителството е длъжно да ни осигури тази възможност.

Под „осигури възможност” разбираме достъп не в една или две болници в страната, а във всяко едно лечебно заведение в страната, разполагащо с клинична лаборатория.

Ако Правителството ни е наистина загрижено за здравето на населението и спазва законите и Конституцията на страната, то е длъжно да се съобрази с това наше искане, независимо от броя на подписалите го.

В подкрепа на това наше законно искане, като пълноправни граждани на Република България се подписваме:


Център за защита правата в здравеопазването    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Център за защита правата в здравеопазването да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook