За отмяна на масовата литургия на открито и провеждането на закрито за странични посетители богослужение с телевизионно излъчване по време на Цветница и Възкресение Христово през 2020 година

С тревога приемаме решението църковните служби по случай Цветница и Възкресение Христово да се проведат на открито в присъствието на големи групи богомолци. Изразяваме своето безпокойство, че това ще доведе до нарастване броя на заразените и колапс за нашата здравна система. Всичко може да бъде заплатено с цената на много невинни човешки животи.

Ето защо призоваваме властите на Република България - законодателна, изпълнителна и съдебна, да се обединят и заедно да направят нужното, така щото богослужението по време на приближаващите светли християнски празници да бъде закрито за масово посещение. Връзката с милионите вярващи може да се осъществи чрез телевизионно излъчване.

Призоваваме и Светия Синод на Българската православна църква да принесе своята дан в борбата с общата угроза, като посъветва пасомите да си останат у дома и оттам всички заедно да се молим за спасението на българския народ и на цялото човечество. Празникът няма да бъде помрачен, ако богомолците не присъстват физически в храма, защото те ще бъдат там духом.

Нека посрещнем Възкресение Христово не само с повече вяра и надежда за бъдещето, но и с повече отговорност един към друг. Да си спомним известната мисъл на Айнщайн: "Науката без религията е осакатена, религията без науката е сляпа". Нека вярата и рационализмът се обединят за общото благо! .  

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Кръстьо Йорданов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...