Петиция за разрешаване отсъствието на ученици с декларация от родител

Свържете се с автора на петицията

Развитие на инициативата

2023-11-11 10:07:13

Здравейте!

Преди всичко, благодаря Ви за подкрепата към петицията. Хилядите подписи и коментари към тях повече от ясно показват, че проблем има, има и решение. Българският родител просто заслужава повече доверие, а лекарите - повече време за истинска медицина.  

Бих искала и да Ви информирам какво се случва месец след началото на инициативата. Както сте забелязали, тя привлече вниманието на редица медии, което несъмено отразява актуалността на въпроса. Сходни искания заявиха Национална мрежа за децата, Асоциация "Родители", Българска педиатрична асоциация, Омбудсманът на Р България и др. Б. Божанов още в първите дни също се застъпи за намирането на подходящ вариант за извиняването на отсъствия по здравословни причини, които не изискват лекарска намеса. Проведох изключително конструктивна и ползотворна среща с г-жа Мариета Георгиева, заместник-министър на образованието и науката; предстоят още такива разговори. Вярвам, че ще постигнем балансирано, разумно решение - и се надявам скоро да видим резултата.

Още веднъж благодаря на всички. Нека продължаваме да разпространяваме тази петиция и всички други, които подкрепяме, и да работим за каузите, в които вярваме, защото гражданската активност е незаменим коректив на всички обществени и управленски процеси.

С уважение,

Ирина Манушева 


Ирина МанушеваСподелете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...