Изучаване на "Право на информационното общество" в юридическите факултети

Свържете се с автора на петицията

Задължителноизбираема дисциплина "Информационно право"

2022-07-18 07:57:21


Здравейте, колеги и приятели,
Бихме искали да Ви информираме, че инициативата за включване на дисциплина „Право на информационното общество“ в учебната програма на студентите по право, в  рамките на която организирахме настоящата петиция, получи подкрепа от повече от 15 представители на академичната общност, от Българската асоциация по информационни технологии/БАИТ/ и от министъра на електронното управление.
Логичен резултат от тази подкрепа е предвиденото в чл. 8, ал. 2 задължение за Висшите училища, които обучават студенти по специалност „Право“ да включат в избираемите дисциплини и „Информационно право“/ наименованието, с което дисциплината се преподава в СУ/.
Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“ и професионална квалификация „юрист“ е приета с Постановление № 165 от 12 юли 2022 Г. и обнародвана в ДВ № 55, от дата 15.7.2022 г.
Благодарим ви за изразената подкрепа по този актуален за всички ни въпрос. Надяваме се, че във Ваше лице ще намерим съмишленици, за да проведем заедно и успешно „битката“ за повишаване на качеството на юридическото образование, така че то да съответства на продължаващата дигитална трансформация на обществените отношения.
Поздрави,
д-р Маргарита Хубенова
Диана Хаджиева


Маргарита Хубенова; Диана Хаджиева



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...