ЗА ЛИЧНА МАТЕРИАЛНА ОТГОВОРНОСТ НА МАГИСТРАТИ, НАРУШИЛИ ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВА НА ЧОВЕКА

Свържете се с автора на петицията

За разгърната съдебна реформа - "изчегъртване" на всички нива на йерархията

2021-08-02 19:07:39

Повече от всякога днес лъснаха мръсните задкулисия в правосъдието и старанието на висшите магистрати да запазят статуквото, под формата на "независимост". Независимост за техните безчинства. Независимост за прикриване на знакови дела, които най-безсрамно дори и в тези дни приключват с оневинителни присъди като тази за "Наглите". С подигравателни присъди, като връщането на Двореца Враня на "царя". Всичко в тази страна търси здравата ръка на държавността, която от години е натикана в ъгъла и гледа отстрани безчинствата.

Докато не бъдат изхвърлени от системата некомпетентни, корумпирани и зависими магистрати, нищо не може да се реформира. Как е възможно, пияни съдийки и прокурорки да се разхождат из кулоарите на съда с минижуп под тогите и да плетат крака на високи токчета?! Как е възможно хора в такова състояние да да размахват властта като байряк над безцеремонното си поведение и решения, погазващи  Закона и Справедливостта! Съдилищата са заприличали на някакво евтино дефиле от съмнително интелигентни "ЙОристки". В тях все по-рядко се срещат мъже, и още по-малко - истински мъже - мъже на честта.

Ако искаме да възстановим държавността, трябва да започнем не от реформиране, а от ПОДНОВЯВАНЕ НА СЪСТАВА на съдебната система с нов тип прависти - образовани и морални хора! И те да се заемат, законите да станат по-ясни и по-категорични. Днес изменения, наредби и наредбички, гласувани от тъпоумни депутати, обезсилват съдържанието на основните закони и служат за спасяването на престъпници от лобистки кръгове на нечистоплътни адвокати.

Еми Мариянска, журналист

Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

• Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.