ЗА ЛИЧНА МАТЕРИАЛНА ОТГОВОРНОСТ НА МАГИСТРАТИ, НАРУШИЛИ ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВА НА ЧОВЕКА

  1. temida_14337751892.jpgСкъпи сънародници, в продължение на десетилетия ние търпим пълната независимост, схващана от родните съдии и прокурори не като свобода за морален избор и вътрешно убеждение, а като имунитет за безнаказаност, като порочна пътека към кариерно израстване. Именно лошата правосъдна система в България е причината да бъдем превръщани в жертви - душевно и физически унищожавани, и материално наказвани, за това че си търсим правата. Случаите на кривосъдие у нас са плод на политически управлявана правосъдна система, напълно скъсала с разбирането за справедлив и безпристрастен съд. Тя е плод и на личната некомпетентност, или на уродливия личен морал на отделни съдии и прокурори.

Както всички видяхме при последните събития на политическия живот у нас, Европа е бездушна към проблемите ни. В случаите, когато след десетки години упорство и пари за адвокат, се случи някой българин да спечели дело в Страсбург, то парите за обезщетението се плащат от българските данъкоплатци, а не от виновниците за нарушените човешки права - родни магистрати. Дело срещу държавата на национално ниво - т.нар. ЗОДОВ, бе измислица на ГЕРБ за замазване очите на европейските инспектори, че у нас уж се извършва някаква правосъдна реформа, когато всъщност този род дела са хитроумно средство за протакане и безсмислено ходене по мъките. ЗОДОВ е нищо друго, освен препятствие към достъпа ни до по-разумен международен съд. 

Време е да сложим край на това! Подпишете петицията за прогласуването на член в българската Конституция, който да гарантира персоналната отговорност на съдиите и прокурорите. Ако не друго, този член ще респектира със страх онези от родните магистрати, които са скъсали с човешкия морал и чувството за справедливост.

Честните магистрати няма от какво да се страхуват. Те се страхуват сега, от безчестните и некомпетентни свои колеги, които са издигани за пример от управляващите и растат кариерно на основата на своята "услужлива" и аморална природа.

В този смисъл, петицията се надява да бъде подкрепена не само от обикновени граждани, но и от почтени юристи - съдии и прокурори, които също като нас са превръщани в жертви на една уродлива правосъдна система!  


Еми Мариянска, журналист    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Еми Мариянска, журналист да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )