До партия CDU и г-жа Ангела Меркел, бундесканцлер на Германия, с искане за снемане на доверието от българското правителство, министър-председателя и главния прокурор.

Свържете се с автора на петицията

Цел на петицията.

2020-08-24 21:09:03

Стартирането на петицията цели събирането на максимален брой подписи в подкрепа на изложеното становище до г-жа Ангела Меркел, бундесканцлер на Федерална република Германия, и управляващата партия CDU. То ще бъде входирано до гореспоменатите институции от името на настоящи и вече завършили български студенти в Германия под формата на писмо, към което ще бъдат прикачени събраните чрез петицията подписи. Исканията са за снемане на доверието от страна на немските управляващи спрямо българското правителство и министър-председателя Бойко Борисов, както и за преразглеждане на партньорството между партия CDU и партия ГЕРБ.

Стъките ще се проведат, както следва:

1. Събиране на максимален брой подписи от настоящи и вече завършили български студенти в Германия. Моля, изписвайте данните при подписване на латиница.

2. Входиране на становището под формата на писмо до гореспоменатите институции.

3. Изготвяне на списък от български и немски медии, към които да бъде разпратена изготвената позиция.

4. Масово разпращане на становището ни до медиите и публикуването му в социалните мрежи, където да достигне до възможно най-много български и немски граждани.

Основните цели на подетата от мен инициатива са: обединяването на българските студенти в Германия, за да изразим позицията и подкрепата си за протестите у нас заедно; насочване на вниманието на немските граждани и институции към случващото се в България и коренните причини за нашето недоволство; упражняването на допълнителен натиск върху българското правителство и главния прокурор.

Всеки подпис е важен, за да успеем да достигнем медийното пространство. Приканям всеки, който подкрепя изложената от мен позиция и е солидарен с усилията на протестиращите български граждани, да подпише петицията. 

Благодаря Ви! 

 

Александър Нуцов,

студент по магистърска специалност "Международна политика" към университета в Тюбинген

 

П.П. Линк към ФБ-групата на петицията: 

https://www.facebook.com/groups/342842340228728/


Александър Нуцов



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...