Българските евродепутати да се разграничат от Ангел Джамбазки

Свържете се с автора на петицията

Развитието по петицията и изводите от поведението на българските евродепутати

2020-04-23 09:01:23

Уважаеми съмишленици,

До настоящия момент, нито от един от българските евродепутати не се разграничи публично от действията на Ангел Джамбазки. Това означава, че всички те, без значение на политическата им принадлежност, мълчаливо подкрепят политиката на ВМРО. Ние няма да забравим това отношение и ще го напомним на тези политици, когато дойдат следващите избори.

На фона на "патриотичното" мълчание на българските евродепутати, се намериха 13 чужди евродепутати от други страни, които изпратиха писмо до председателя на Европейския парламент Сасоли, за да го призоват да вземе отношение по ситуацията в България и Словакия. За съжаление, г-н Сасоли не намери смелост да излезе с публична позиция, но по наша информация той е провел разговор с някои свои колеги по този въпрос.

Също така, в резултат на петицията, която беше изпратена до широк кръг институции, организации и медии, се появиха статии на испански, немски и английски, в които се критикува политиката към ромите в България. От международните организации имаше реакция на Съвета на Европа, Европейския център по правата на ромите и Амнести Интернешънъл.

Чрез тази петиция, всички заедно показахме, че няма да мълчим и да се примиряваме със случващото се в България по време на извънредното положение. Това е много важен сигнал към българските политици, защото нарушихме техния комфорт. Те се чувстват много комфортно, когато никой не има задава въпроси и не ги притеснява. Политиците в Брюксел утре не могат да кажат ние не знаехме какво се случва с ромите, не бяхме информирани, защото много често те точно така се оправдават. Сега те са информирани черно на бяло и ние ще продължаваме да търсим отговорност от тях, като европейски и български граждани и като избиратели.

Бъдете уверени, че всичко, което правим има значение. Продължаваме напред!

С пожелания за хубав ден,

Комитет на ромите в ЕС

Комитет на Ромите в Европейския Съюз

Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

• Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.