Против презастрояването на София

Свържете се с автора на петицията

Спиране на презастрояването

2019-10-25 10:27:24

Благодаря Ви, че подкрепихте исканията за спиране на презастрояването в София и изменения в Общия устройствен план, за да запазим парковете, междублоковите пространства и да въведем ограничения върху много местата за небостъргачи в града.

Вече започват експертните разговори по измененията в Общия план на София и нашата активност през следващите няколко години ще е особено важна. Ще е важно и следващото управление на Общината и общинският съвет да работят заедно с гражданите за запазване на зелените площи, а не за тяхното разграбване.

През последните 4 години като общински съветник отстоявах именно това

да запазим парковете от застрояване:

Значителни части от Южния парк са отредени за застрояване - особено от двете страни на входа откъм "Козяк", откъм вече откъснатия от парка нов квартал ж.г. Южен парк и ъгъла на ул. Бяла Черква с "Петко Тодоров". 65 дка гори, исторически част от Борисовата градина са отредени за офисно и жилищно строителство, прекъсвайки зеления клин от Витоша - зад болница Токуда. Идеята на сегашното управление е на това място да се създаде нов квартал за 20000 души. Софияленд също от зона за спорт и атракции и преотредена за офиси и жилища. Близо 15 дка от изградената част на Северен парк - зад 24 Поликлиника и колелото на автобус 86 също са отредени за застрояване и трябва да се преотредят за озеленяване в подробния и общия устройствени планове.

да съхраним междублоковите пространства:

Успяхме да запазим 6 междублокови пространства в Младост, които са вече общинска собственост. За много други спряхме опитите за застрояванет, включително в ж.к. Западен парк, Мусагеница, Овча Купел...

Преборихме се за спиране на небостъргача Златен век в Лозенец, а съдът отмени 80-метровата сграда на мястото на магазин Мартинели в Борово. За още много други места трябват изменения в общия устройствен план, за да се въведе таван на височината.

Заедно можем да се преборим за една по-зелена София със съхранени "зелени клинове" от Витоша.


Войслав ТодоровСподелете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook