Против презастрояването на София

Свържете се с автора на петицията

Спиране на презастрояването

2019-10-25 10:27:24

Благодаря Ви, че подкрепихте исканията за спиране на презастрояването в София и изменения в Общия устройствен план, за да запазим парковете, междублоковите пространства и да въведем ограничения върху много местата за небостъргачи в града.

Вече започват експертните разговори по измененията в Общия план на София и нашата активност през следващите няколко години ще е особено важна. Ще е важно и следващото управление на Общината и общинският съвет да работят заедно с гражданите за запазване на зелените площи, а не за тяхното разграбване.

През последните 4 години като общински съветник отстоявах именно това

да запазим парковете от застрояване:

Значителни части от Южния парк са отредени за застрояване - особено от двете страни на входа откъм "Козяк", откъм вече откъснатия от парка нов квартал ж.г. Южен парк и ъгъла на ул. Бяла Черква с "Петко Тодоров". 65 дка гори, исторически част от Борисовата градина са отредени за офисно и жилищно строителство, прекъсвайки зеления клин от Витоша - зад болница Токуда. Идеята на сегашното управление е на това място да се създаде нов квартал за 20000 души. Софияленд също от зона за спорт и атракции и преотредена за офиси и жилища. Близо 15 дка от изградената част на Северен парк - зад 24 Поликлиника и колелото на автобус 86 също са отредени за застрояване и трябва да се преотредят за озеленяване в подробния и общия устройствени планове.

да съхраним междублоковите пространства:

Успяхме да запазим 6 междублокови пространства в Младост, които са вече общинска собственост. За много други спряхме опитите за застрояванет, включително в ж.к. Западен парк, Мусагеница, Овча Купел...

Преборихме се за спиране на небостъргача Златен век в Лозенец, а съдът отмени 80-метровата сграда на мястото на магазин Мартинели в Борово. За още много други места трябват изменения в общия устройствен план, за да се въведе таван на височината.

Заедно можем да се преборим за една по-зелена София със съхранени "зелени клинове" от Витоша.

Войслав Тодоров

Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи