Петиция за искане на ремонт на тротоарите на София

Свържете се с автора на петицията

Отговор на Петицията за ремонт на тротоарите в София

2019-03-12 10:59:20

Отговор на Петицията за ремонт на тротоарите в София

Скъпи, съграждани,
Скъпи, сънародници,

Благодаря ви, че подкрепихте „Петицията за ремонт на тротоарите в София“, която подадох в Софийска община на 30. 11. 2017 г.

Имам удоволствието да ви съобщя, че в отговор на Петицията, е изготвена програма за ремонт на тротоарни настилки с площ от 94 хил. кв. м. Ремонтните работи са започнали през месец юли 2018 г.

Благодаря на медиите: БНТ-1, БНТ-2, БТВ, БИТ, Би Ай Ти, България он ер, ТВ Нова, Евроком, ТВ+, Българско национално радио, вестник „Сега“ и информационните агенции  „ПИК“ и „Дневник“, които дадоха обществена гласност на проблема, касаещ преди всичко здравето на гражданите.

По-долу цитирам официални документи:

На 19 юли 2018, получих писмо от „Транспортна инфраструктура“ при Столична община:
​“..... Относно Петицията за тротоарните настилки в гр. София, Ви уведомяваме, че е изготвен и одобрен доклад, касаещ подобряване състоянието на пешеходните  настилки на столицата.
След обстойни огледи, измервания и анализи на тротоарните площи в лошо експлоатационно състояние, находящи се в централната градска част на гр. София, е взето решение да се извършат ремонтни дейности на близо 94 хил.m ² тротоарни настилки.
Предвидено е програмата да бъде изпълнена през следващите 2 години, като прогнозната обща стойност на ремонтните дейности е 9 млн.лв., оползотворени единствено за тротоарни настилки.
Докладът е одобрен от Cтоличния Общински Съвет (СОС) на 14. 06. 2018.“

Писмо от 18 февруари 2019:

Уведомяваме Ви, че ремонтните работи на част от тротоарните настилки са започнали през месец юли 2018г., като тротоарът на бул.“Васил Левски“ в участъка от ул.“Иван Вазов“ до бул.“Цар Освободител“ вече е ремонтиран.
Предстои започването на ремонтни дейности (по етапен ред), като същите са възложени и ще бъдат изпълнени при благоприятни метерологични условия.“

Успях да се срещна с г-жа Фандъкова, кмет на София, на 30. 11. 2018.
Споделих с нея впечатлението, което  правят софийските тротоарите на чужденците, както и на българите, живеещи в чужбина и стратегията, която се практикува в чужбина, за по-безопасни тротоари. Предадох й вашите коментарии и критики, отразени в онлайн петицията, както и сигнализирани устно на мен. Особено наблегнах на факта, че около 10% от подписалите са претърпели сериозни травми, като всяка травма струва не по-малко от 10-20 хил. лв. на здравната каса, т.е. на данъкоплатците, като дори и непострадалите, плащат. Поисках да се води статистика, както статистиката за жертвите от пътни катастрофи. Г-жа Фандъкова ме изслуша много любезно и останах с впечатление, че взема присърце ситуацията и ще направи всичко, по възможностите си.

С уважение,

Нели ПИНТЕВА-БАНС
Диригентка

Nelly Pinteva-Bance

Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

• Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.