ПЕТИЦИЯ В ПОДКРЕПА ЗА ЦЕЛЕВИ ОТПУСК ЗА ОСИНОВЯВАНЕ

Свържете се с автора на петицията

Проект на Закон за изменение и допълнение на Кодекса на труда

2018-01-02 08:03:15

Здравейте!

През месец декември 2017 г. МТСП предложи за обществено обсъждане Проект на Закон за изменение и допълнение на Кодекса на труда. В страничката на кампанията Време с мама можете да намерите подробни указания как да се включите в общественото обсъждане на предложените промени в Кодекса на труда, свързани с майчинството при осиновяване.

Какви са промените-> родителите на всички деца, осиновени до 5 г. ще имат право на 1 г. "платено" майчинство, но до навършването на 5 г. на детето.

За какво настояваме-> въвеждане на ЦЕЛЕВИ ОТПУСК за осиновяване без значение от възрастта на детето.

Защо е важно общественото обсъждане-> за осиновяване на дете над 5 г. не се полага никакъв отпуск, а за тези над 4 г. - частично. Или интересите и правата на над 80% от всички вписани за осиновяване деца са сериозно нарушени. Нека не чакаме още 2 или 3 г. докато в резултат на жалби и дела МТСП не пристъпи към ново обсъждане. Сега е времето въпросът да бъде напълно решен и всяка подкрепа е от значение!

Срокът за общественото обсъждане е 11.01.2018 г.

Благодарим за подкрепата!


Желязка Иванова

Анкета на Българска асоциация "Осиновени и осиновители"

2017-01-20 04:43:28

Здравейте! Вероятно една част от вас вече са разбрали и гласували в анкетата, с която БАОО реши да се допита до обществото и получим максимален брой мнения и оценки в това Как държавата изпълнява ангажиментите си в грижата ѝ за децата по отношение на осиновяването? Не е нужно да сте осиновен или родител, осиновил дете, за да я попълните. Важно е да имате желание, ще ви отнеме не повече от 10 мин. Анкетата ще бъде активна до 26.01.2017 г., за това побързайте.

Резултатите от анкетата са ни необходими за изготвяне на Бележник, в който всички ние оценяваме напредъка на държавата в грижата ѝ за децата във всички области. Бележника се издава всяка година от Национална мрежа за децата, а БАОО участва в частта Осиновяване.

 

Нека всички ние сме социално по-отговорни и допринесем за по-добро бъдеще на децата на България.

Това е линк, чрез който да достигнете до анкетата  http://baoo-bg.org/%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2-%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%85-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80/

 

Лек и приятен завършек на работната седмица!


Желязка Иванова

Премиера на филм за осиновяването

2016-05-11 03:41:03

Здравейте, мили хора! Като граждани, подкрепили нашата петиция, считаме че темата осиновяване ви вълнува.

Във връзка с това имам удоволствието да Ви поканя на две от нашите събития. Повече информация може да намерите от линковете.  

Българска асоциация "Осиновени и осиновители" – БАОО и Фондация „Лале“, Ви канят на премиерата на документалния филм „Триъгълник от любов“.
Петък 13 май 2016г, 17.45 часа, Дом на киното, гр.София, ул. „Екзарх Йосиф“ 37, вход- свободен
Филмът „Триъгълник от любов“ представя на публиката лицата на осиновяването и техните житейски истории. За първи път, след 60 години тайна на осиновяването, пред камерата застават със своите лични истории родители, осиновили деца, осиновени хора и биологични родители. Те представят осиновяването от гледна точка на Универсалния символ на осиновяването - триъгълник, олицетворяващ връзката между детето, биологичните му родители и осиновителите. Сърцето е любовта, която ги свързва заедно.
Документалният филм „Триъгълник от любов“ е създаден по проект на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете” по програма „Вяра в децата и семейството“ и е осъществен с подкрепата на Фондация „Лале“ и Фондация ОУК. 
Проектът бе награден за „Проект на годината“ през март 2016г.
Над филма работи екип: Мария Василева, Михаил Георгиев, Делян Георгиев и Васил Василев
https://www.facebook.com/events/1035743496480004/ 

 
Предстоят ни още много събития, за които ще Ви информираме своевременно. Едно от тях е Щъркелов ден - денят в който, детето среща своите родители.
Тази година  Българска асоциация "Осиновени и Осиновители“ - БАОО ще отбележи своя рожден ден и щъркелов ден в един ден -  17.05.2016 г в гр. София, Сердика Център бул. „Ситняково“ 48 от 10.00 до 11.30ч.  
Убедени сме, че осиновяването не е срамен акт, а нещо прекрасно, което трябва да се споделя и показва. Искаме срещу думата „осиновяване“ в речника, да стои думата „любов“, защото осиновяването е именно това. 
Линк към събитието -  https://www.facebook.com/events/636808919801259/
 
Присъединете се към нас. Очакваме ви!

Желязка ИвановаСподелете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.