ПЕТИЦИЯ В ПОДКРЕПА ЗА ЦЕЛЕВИ ОТПУСК ЗА ОСИНОВЯВАНЕ

Свържете се с автора на петицията

Анкета на Българска асоциация "Осиновени и осиновители"

2017-01-20 05:43

Здравейте! Вероятно една част от вас вече са разбрали и гласували в анкетата, с която БАОО реши да се допита до обществото и получим максимален брой мнения и оценки в това Как държавата изпълнява ангажиментите си в грижата ѝ за децата по отношение на осиновяването? Не е нужно да сте осиновен или родител, осиновил дете, за да я попълните. Важно е да имате желание, ще ви отнеме не повече от 10 мин. Анкетата ще бъде активна до 26.01.2017 г., за това побързайте.

Резултатите от анкетата са ни необходими за изготвяне на Бележник, в който всички ние оценяваме напредъка на държавата в грижата ѝ за децата във всички области. Бележника се издава всяка година от Национална мрежа за децата, а БАОО участва в частта Осиновяване.

Нека всички ние сме социално по-отговорни и допринесем за по-добро бъдеще на децата на България.

Това е линк, чрез който да достигнете до анкетата  http://baoo-bg.org/%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2-%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%85-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80/

Лек и приятен завършек на работната седмица!

Желязка Иванова

Коментари (0)

Премиера на филм за осиновяването

2016-05-11 04:41

Здравейте, мили хора! Като граждани, подкрепили нашата петиция, считаме че темата осиновяване ви вълнува.

Във връзка с това имам удоволствието да Ви поканя на две от нашите събития. Повече информация може да намерите от линковете.

Българска асоциация "Осиновени и осиновители" – БАОО и Фондация „Лале“, Ви канят на премиерата на документалния филм „Триъгълник от любов“.
Петък 13 май 2016г, 17.45 часа, Дом на киното, гр.София, ул. „Екзарх Йосиф“ 37, вход- свободен
Филмът „Триъгълник от любов“ представя на публиката лицата на осиновяването и техните житейски истории. За първи път, след 60 години тайна на осиновяването, пред камерата застават със своите лични истории родители, осиновили деца, осиновени хора и биологични родители. Те представят осиновяването от гледна точка на Универсалния символ на осиновяването - триъгълник, олицетворяващ връзката между детето, биологичните му родители и осиновителите. Сърцето е любовта, която ги свързва заедно.
Документалният филм „Триъгълник от любов“ е създаден по проект на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете” по програма „Вяра в децата и семейството“ и е осъществен с подкрепата на Фондация „Лале“ и Фондация ОУК.
Проектът бе награден за „Проект на годината“ през март 2016г.
Над филма работи екип: Мария Василева, Михаил Георгиев, Делян Георгиев и Васил Василев

Предстоят ни още много събития, за които ще Ви информираме своевременно. Едно от тях е Щъркелов ден - денят в който, детето среща своите родители.
Тази година  Българска асоциация "Осиновени и Осиновители“ - БАОО ще отбележи своя рожден ден и щъркелов ден в един ден -  17.05.2016 г в гр. София, Сердика Център бул. „Ситняково“ 48 от 10.00 до 11.30ч.
Убедени сме, че осиновяването не е срамен акт, а нещо прекрасно, което трябва да се споделя и показва. Искаме срещу думата „осиновяване“ в речника, да стои думата „любов“, защото осиновяването е именно това.
Линк към събитието -  https://www.facebook.com/events/636808919801259/

Присъединете се към нас. Очакваме ви!

Желязка Иванова