В подкрепа на Николай Радев и връщане на неговите убийци в ареста

Моля представителите на властта , така наречената Прокуратура, незабавно да върнат убийците на Николай Радев в ареста. Не желаем да се разхождат сред нас докато не приключи разследването.

Мили хора, мили майки, мили бащи, братя, сестри, съпрузи и съпруги... хора със сърца, днес се обръщаме към всички Вас, защото сме дълбоко потресени от жестокото предумишлено убийство на един млад, красив, честен и открит човек, а извършителите тихомълком са освободени от ареста, където, смятаме, е тяхното място, докато тече разследването на тежкото криминално деяние. На 11.03.2014 трима роднини на отхвърлено момиче нападат Николай Радев, нанасят му удари с метален предмет по главата, в побоя използват също дървени предмети и с нож или шило го пробождат многократно в областта на черния дроб, близо до сърцето и в гърба. Една от тези прободни рани е фатална. Само девет дни след престъплението извършител и съучастници вече са на свобода или с мярка за неотклонение „домашен арест“, а подбудителят изобщо не е привлечен под отговорност. От деня на извършване на убийството сме свидетели на масирана манипулация на общественото мнение от страна на редица медии и създаването на опасен прецедент, при който жертва на убийство бива дискриминирана въз основа на упражнявана в миналото професия, а извършители и съучастници са представени като жертви, предвид тяхната „безупречна“ репутация на уважавани лекари, като се игнорират доказателства и се подминават с мълчание редица известни провинения, включително съдебна присъда на единия от съучастниците в убийството. Адвокат Марковски вече направи опит да подготви почвата за класифициране на деянието като “нещастен случай“...
Но ние няма да позволим тази гавра с паметта на Николай Радев и с всички позволени средства ще се борим за справедливо възмездие! Ние смятаме, че медиците са призвани да спасяват и съхраняват човешкия живот, а не да инициират въоръжени побои, които могат до доведат да отнемане на живот! За какъв нещастен случай да говорим, когато трима въоръжени нападат спокойно седящ и не желаещ да влиза в конфронтация с тях човек? Нима медик, който освен това твърди, че е невинен, би оставил гърчещ се от болка и кръвозагуба младеж, когото е привел в това състояние, напускайки светкавично мястото на трагедията и предавайки на близките си оръжието на убийството, което и до този момент не е открито?! Поведението на Николай Карастоянов и неговите роднини говори за гузна съвест, а това предполага осъзнаване на извършеното деяние към момента на самото му извършване. Призоваваме всеки, който е на мнение, че е повече от недопустимо с предумисъл да отнемеш човешки живот и след това да се разхождаш на свобода, че поредните убийци не бива да се измъкнат безнаказано и да продължат живота си сред нас, сякаш нищо не се е случило, сякаш един млад живот не е прекършен, сякаш на една майка и един баща не е отнето най-скъпото същество, на една съпруга – любимият, на брат, роднини и приятели – един незаменим човек, молим Ви от все сърце: помогнете, като подпишете петицията и нека заедно се преборим за справедливост! Справедливост за Ники. Благодарим за подкрепата!

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Иванка Челенкова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook