В подкрепа на Николай Радев и връщане на неговите убийци в ареста

Моля представителите на властта , така наречената Прокуратура, незабавно да върнат убийците на Николай Радев в ареста. Не желаем да се разхождат сред нас докато не приключи разследването.

Мили хора, мили майки, мили бащи, братя, сестри, съпрузи и съпруги... хора със сърца, днес се обръщаме към всички Вас, защото сме дълбоко потресени от жестокото предумишлено убийство на един млад, красив, честен и открит човек, а извършителите тихомълком са освободени от ареста, където, смятаме, е тяхното място, докато тече разследването на тежкото криминално деяние. На 11.03.2014 трима роднини на отхвърлено момиче нападат Николай Радев, нанасят му удари с метален предмет по главата, в побоя използват също дървени предмети и с нож или шило го пробождат многократно в областта на черния дроб, близо до сърцето и в гърба. Една от тези прободни рани е фатална. Само девет дни след престъплението извършител и съучастници вече са на свобода или с мярка за неотклонение „домашен арест“, а подбудителят изобщо не е привлечен под отговорност. От деня на извършване на убийството сме свидетели на масирана манипулация на общественото мнение от страна на редица медии и създаването на опасен прецедент, при който жертва на убийство бива дискриминирана въз основа на упражнявана в миналото професия, а извършители и съучастници са представени като жертви, предвид тяхната „безупречна“ репутация на уважавани лекари, като се игнорират доказателства и се подминават с мълчание редица известни провинения, включително съдебна присъда на единия от съучастниците в убийството. Адвокат Марковски вече направи опит да подготви почвата за класифициране на деянието като “нещастен случай“...
Но ние няма да позволим тази гавра с паметта на Николай Радев и с всички позволени средства ще се борим за справедливо възмездие! Ние смятаме, че медиците са призвани да спасяват и съхраняват човешкия живот, а не да инициират въоръжени побои, които могат до доведат да отнемане на живот! За какъв нещастен случай да говорим, когато трима въоръжени нападат спокойно седящ и не желаещ да влиза в конфронтация с тях човек? Нима медик, който освен това твърди, че е невинен, би оставил гърчещ се от болка и кръвозагуба младеж, когото е привел в това състояние, напускайки светкавично мястото на трагедията и предавайки на близките си оръжието на убийството, което и до този момент не е открито?! Поведението на Николай Карастоянов и неговите роднини говори за гузна съвест, а това предполага осъзнаване на извършеното деяние към момента на самото му извършване. Призоваваме всеки, който е на мнение, че е повече от недопустимо с предумисъл да отнемеш човешки живот и след това да се разхождаш на свобода, че поредните убийци не бива да се измъкнат безнаказано и да продължат живота си сред нас, сякаш нищо не се е случило, сякаш един млад живот не е прекършен, сякаш на една майка и един баща не е отнето най-скъпото същество, на една съпруга – любимият, на брат, роднини и приятели – един незаменим човек, молим Ви от все сърце: помогнете, като подпишете петицията и нека заедно се преборим за справедливост! Справедливост за Ники. Благодарим за подкрепата!