Българския език да стане задължителен и единствен в България!

Тъй като майките и учителките сме тези, които знаят най-добре какво е състоянието в българските детски градини и училща, затова предлагам ние да пресдтавим свое искане към управляващите. Последните от своя страна по всякакъв начин се чудят как да ни орежат майчинството, как да се изпазрят и да ни изработят с детските надбавки и най-срамното е, че за близначете или тризначета майчинските са все същите 290 лева! Срамота!  На всичкото отгоре, децата ни трябва да учат сред деца /роми/ които не знаят елементарен български език! Трябва да търпим тумбата ромски майки, които вечер прибират отрочетата си и циганския кънти из цялата детска! „Нерде“, „Гел“ „Анне“ „Олду“...то ние българките го научихме без да го желаем! Апелирам към българските майки, към които спадат и ромите които имат самосъзнанието на български граждани и са толерантни към нас, използвайки на обществени места официалния език – българския. Шапка свалям на тези роми и се надявам, всички от този етнос един ден да бъдат като тях! Но тези които идват с галоши в детската градина или в училище, държат се арогантно и навсякъде се чува неприятния цигански да ме извиняват ама не смятам да слушам повече от това!

 

Призовавам българските майки да направим подписка, която:

1)      Да задължи използването на български език в обществеността,  в частност учебни заведения – ясли, детски градини, училища. Същото важи и за държавни институции и сгради, като заведения за здравно и социално обслужване, магазини и други ресурси в общността! При неспазване, лицата да бъдат глобявани под формата на лишаване детето да посещава учебното заведение за определен период. От това би последвало и подаване на известие към АСП, които ще прекратят детските надбавки за съответния месец.

2)      Всяко дете което постъпва в учебно заведение, да преминава през устен тест, за да се установи нивото му на владеене на български език. Това би било под формата на разговор, игра и пр.  Ако не покрие повече от 70% на входния тест то детето да не може да бъде записано в съответното държавно заведение!