Апел към конгреса на САЩ да признаят българския геноцид извършен от комунистическите власти в Република Северна Македония на 7.1.1945г.

На 7.1.1945г., когато българската армия воюва за освобождението на европейските страни от нацисткия гнет като част от анти-хитлеристката коалиция, македонските власти избиват 23000 българи, интернират 130000 българи в концлагери и изнасилват десетки хиляди българки на територията на днешната РСМ(наследник на Югославия). Президентът Радев и премирът Кирил Петков говорят за приемане на РСМ след зачитане на правата на българите в РСМ. Но това е невъзможно без пълно разследване и признаване в истинския му размер на геноцида 'кървав божик'. Днес 77 години по-късно, костите на сънародници на страна членка на ЕС лежат в незнайни гробове или на дъната на охридското и преспанско езера, непогребани, броят на жертвите бива тенденциозно намаляван, а гробоете и паметта им биват осквернявани. САЩ и ЕС не бива да приемат лъжите на македонското правителство относно обстоятелствата и броя на жертвите, без да си дават сметка, че непризнавайки този геноцид извършен от страна кандидат членка, създават предпоставки за повтарянето му в бъдеще на територията на Европа.

Сдружение за изкуство и наука 21    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Сдружение за изкуство и наука 21 да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.