Апел към конгреса на САЩ да признаят българския геноцид извършен от комунистическите власти в Република Северна Македония на 7.1.1945г.

На 7.1.1945г., когато българската армия воюва за освобождението на европейските страни от нацисткия гнет като част от анти-хитлеристката коалиция, македонските власти избиват 23000 българи, интернират 130000 българи в концлагери и изнасилват десетки хиляди българки на територията на днешната РСМ(наследник на Югославия). Президентът Радев и премирът Кирил Петков говорят за приемане на РСМ след зачитане на правата на българите в РСМ. Но това е невъзможно без пълно разследване и признаване в истинския му размер на геноцида 'кървав божик'. Днес 77 години по-късно, костите на сънародници на страна членка на ЕС лежат в незнайни гробове или на дъната на охридското и преспанско езера, непогребани, броят на жертвите бива тенденциозно намаляван, а гробоете и паметта им биват осквернявани. САЩ и ЕС не бива да приемат лъжите на македонското правителство относно обстоятелствата и броя на жертвите, без да си дават сметка, че непризнавайки този геноцид извършен от страна кандидат членка, създават предпоставки за повтарянето му в бъдеще на територията на Европа.


Сдружение за изкуство и наука 21    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Сдружение за изкуство и наука 21 да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )