"За" твърда позиция на ЕС срещу извършвания от Израел геноцид

Уважаеми представители на гражданите,

В момента на самите граници на нашия Съюз бебета умират в кувьози, защото военни са спрели тока в болница. 4-годишни деца биват оперирани без упойка, защото военни ги държат под блокада в анклав и не им дават достъп нито до вода, нито до храна и лекарства.

Броят на мъртвите мъже, жени и деца в ивицата Газа нараства с всяка минута на опортюнизъм и политическо бездействие. Толерирането на безпрецедентно военно насилие в Газа води до ескалацията му и в Западния бряг.

Държавата Израел извършва не специални военни операции, а етническо прочистване и геноцид, гледките от които са подобни единствено на изображения от най-тъмните години на Холокоста.

Според „Конвенция за превенция и наказания за извършване на геноцид“ (Утвърдена и предложена за ратификация с резолюция на Генералната Асамблея на ООН 260 A (III) от 9 декември 1948 г.), геноцидът представлява целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална, етническа, расова или религиозна група посредством: убийство на членовете на тази група; тежко физическо или психическо увреждане на членовете на групата; насилствено възпрепятстване на тяхното възпроизвеждане. За разлика от посоченото определение за "геноцид", липсва консенсус за дефиницията на "тероризъм". Според речника Мериам-Уебстър, тероризмът е "систематичното използване на терор като средство за принуда". 75 години терор от страна на държавата Израел, последвани от геноцид трябва да са достатъчно "систематични" в очите на институциите на ЕС и международната общност.

„Светът не може мълчаливо да гледа, докато болниците, които трябва да бъдат сигурни убежища, се превръщат в сцени на смърт, опустошение и отчаяние“, каза генералният директор на Световната здравна организация.

- Всяка една реномирана международна хуманитарна организация протестира срещу чудовищните масови убийства на цивилни в Газа: сред тях Médecins Sans Frontières / Doctors Without Borders (MSF), WorldVision, PLAN International, CARE International, Amnesty International, Handicap International.

- Глас на протест издигнаха ООН и нейните международни бюра и агенции към ООН (UNFPA, OCHA, UNICEF, World Food Programme и др.) - Световната здравна организация протестира.

- Папата и Барак Обама (самият той поддръжник на държавата Израел) призоваха за прекратяване на огъня.

Много израелци в чужбина и вътре в Израел направиха протестни демонстрации и поискаха прекратяване на огъня и оставката на Нетаняху и неговото правителство. Европейският съюз е познат по цял свят като защитник на правата на човека и като пазител на върховенството на закона. Международните конвенции и Хартата на правата на човека имат пределно ясни позиции по въпроса с избиването на невинни по време на въоръжени конфликти. В момента те са грубо погазвани и толерирането на подобно престъпване на устоите на Международното право създава опасни прецеденти.

Какво в момента прави Европейският парламент за гарантирането на безопасността на децата, жените и изобщо цивилните палестинци в Ивицата Газа и Западния бряг? Как Европейският съюз гарантира в момента спазването на международните конвенции?

Изискваме отговори на тези въпроси и призоваваме за твърда позиция на ЕС "за" прекратяване на огъня в Ивицата Газа, както и тормоза и убийствата на палестинското население в Западния бряг!

Призоваваме за прекратяване на узаконявания тормоз върху европейските граждани, които изразяват гражданската си позиция срещу извършвания от Израел геноцид!

Изискваме хуманитарна помощ и абсолютна подкрепа за нейното достигане до всички засегнати палестинци!

Изискваме непоклатима позиция срещу военните престъпления и подкрепа за издаване на заповеди за арест на отговорните за тези престъпления от Международния наказателен съд!

"Не" на терора и "никога вече" за всички хора!

*Настоящата петиция е подадена до Европейския парламент и се очаква да бъде обработена и допусната. Независимо от решението за допустимост, петицията ще бъде разпространена за подписи и в peticiq.com. Всеки подписал се ще бъде уведомен, ако се налага да се подпише допълнително и в допусната до Европарламента петиция. 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Ирина Борова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...