КАУЗА РЕВИЗИЯ НА ГД И ИД ПО ЧЛ.417, ЧЛ. 418, ЧЛ 410 ОТ ГПК ПРИ РС И ЧСИ

КАУЗА -  ПОДПИСКА ЗА НЕЗАБАВНА РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ ДЕЛА ПО ЗАПОВЕДНОТО ПРОИЗВОДСТВО ОБРАЗУВАНИ НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 417, ЧЛ. 418 И ЧЛ. 410 ОТ ГПК В РАЙОННИТЕ СЪДИЛИЩА И ВСИЧКИ ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДЕЛА ПРИ ЧСИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ

Уважаеми съграждани от град Пловдив и страната,

Призовавам всеки един от Вас, който е бил въвлечен в порочната схема от алчните банки, търговски дружества, топлофикация, електроразпределение, бързи кредити, лизингови услуги и е бил набеден за длъжник, а Съда му е заповядал да плати сумите с помощта на частната съдебна инквизиция наречена ЧСИ непременно и незабавно да се включи в подписката за ревизия на всички дела по Заповедното производство на основание чл. 417, чл. 418 и чл. 410 от ГПК за незабавно изпълнение. По Заповедното производство в РС Пловдив изключително много пропуски по документите. Няма издадено разпореждане от Съда, а има издаден Изпълнителен лист със Заповед за незабавно изпълнение на паричното вземане заявено от кредитора. Изпълнителния лист е взет от папката и веднага е заведено Изпълнително дело при Частен Съдебен Изпълнител. Частния Съдебен Изпълнител връчва книжа в непълен формат при повечето случаи с грешни формуляри, които не са утвърдени от Министъра на Правосъдието. Това е недопустимо и си е чисто самоуправство. Ако не сте съгласни това да се случи и искате да допринесете с отношението си и да не сте съучастници в това долно грабителство ме последвайте Искането ни е да се спрат всички Изпълнителни производства, а иззетите суми да бъдат върнати на набедените длъжници, защото са незаконни. Както и всички Съдии и служители на Съда заедно с ЧСИ, ако са нарушили законите на страната както и на Европейския съюз да понесат своите наказания. Ние не искаме нищо незаконно. Искаме законните права на гражданите да се спазват, както и върховенството на закона. Искаме справедливост и равни възможности за защита на правата ни като граждани. Защото в случая те са ни отнети като са ни лишили от защита и възможност да протестираме с жалби, като са ни набедили в закрито заседание на база един хвърчащ незаконен документ с неясен и подвеждащ характер. Този който е издал самия документ, документ наречен извлечение от счетоводни книги в нарушение на всички закони на Европейски Съюз и на България също носи наказателна отговорност. Уважаеми Съдии и Прокурори каня Ви с най-голямо желание да се включите към нас, ако сте спазвали законите, правилата и процедурите при водене на съдебните дела, ако сте честни и почтени граждани без угризения на съвестта Ви да ни подкрепите. Приканваме всички съвестни Юристи да дойдат и да се борим заедно за тази кауза на правдата. Във България да станеш длъжник е много лесно, но вече няма да е така. По чл. 417, чл. 418 и ч. 410 от ГПК гражданите и юридическите лица сме лишени от правото на справедлив процес. Като облагодетелстваните лица се снабдяват с Изпълнителни листове въз основа на документи с невярно съдържание и договори с неравноправни клаузи или извлечение от счетоводни книги. Един документ, който е с невярно съдържание- това не е официален документ. Съда не издава Разпореждане за издаване на ИЛ, това е пропуснато, директно Ви заповядва със Заповед за изпълнение да платите въз основа на Изпълнителния лист. След като сме осъдени едва тогава разбираме, че срещу нас е било заведено дело и то изпълнително, правото Ви на защита едва тогава се включва в действие, ако сроковете за обжалвания не са изтекли, както е в масовите случаи. За кратко време ЧСИ запорира имущества, банкови сметки, заплати и дори минимални пенсии, с цел да събере сумите. Изискуемите суми се увеличават неколкократно благодарение на начислените такси и разноски за ЧСИ, едно търговско дружество, което няма лимити в добрите нрави, когато става дума за пари. Ако няма заявление от кредитор, че той изрично желае документите да бъдат връчени на длъжника чрез ЧСИ за собствена сметка с разпореждане от Съда, то това е грубо нарушение на закона и самоуправство на ЧСИ, което е наказуемо също. Дами и Господа Заповедното производство в България се е превърнало в Масово производство на присъди срещу длъжници. Съда не защитава по никакъв начин по слабата страна ДЛЪЖНИКА, а директно му заповядва да плати. Тандема Кредитор-Съд-ЧСИ много добре са си разиграли схемата на изпълнение, за това този конвейер за масово производство на ИЛ породени от алчност и беззаконие трябва да бъде спрян, веднъж за винаги. Да не говорим, че в голям брой от Българските съдилища Европейското право не се зачита и не се използва, а именно Европейското право е над националното. Питам се защо, след като България е подписала споразумение това да се спазва от Съдилищата не се спазва от повечето Съдилища в страната. Много са малко Съдилищата в страна, които се позовават на Европейското право като задължително за България. А самия член 417 от ГПК е в противоречие със Европейското законодателство, но този проблем стои някъде все едно не съществува за Българския Законодателя. Нашите Съдии не прилагат и правото на ЕС и се питам защо е така. Нима нашите Съдии не знаят законите, както на страната така и на ЕС, то тогава как изобщо практикуват тази професия и как им се позволява това да бъде факт? Това е доказателство за това, че гражданите на България са лишени от Европейската законодателна защита и за това закононарушение Съда трябва да поеме отговорност и да се потърси сметка на всеки един служител без изключение, ако е работил в противоречие със законите или от некомпетентност, незнание и неразбиране. Това е недопустимо. Всички служители от Съдебната система трябва да бъдат освободени и ако са извършили доказано престъпления по служба да се подведат под отговорност. За това съвместно с ГД Покана за Доброволно Изпълнение София, ГС Алтернативно Движение Парадигма-Пловдив стартираме съвместно Подписка за незабавна ревизия на делата от всички Районни Съдилища в страната. Тяхното спиране и обявяване за нищожни, за тези, които са в противоречие със законите на Р. България и ЕС. Незабавно спиране на Изпълнителните производства от ЧСИ и връщане на всички иззети парични средства и имущества на пострадалите. Призоваваме всички граждани и организации да се включат в тази подписка, за да съберем достатъчен брой имена и подписи, които да внесем в МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО С КОПИЕ ДО ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ ИНСТИТУЦИИ, КОИТО КОНТРОЛИРАТ СЪДИЛИЩАТА, КАКТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА с входящ номер за стартиране на процедура по ревизията на всички дела от заповедното производство на основание чл. 417, чл. 418 и чл.410 от ГПК. Както и при установяване на закононарушения Прокуратурата на Р. България да се само сезира и да започне незабавно разследване по случаите, както и да повдигне обвинения на всички длъжностни лица, които са нарушили закона и са извършили престъпления по служба поради лични интереси и подбуди. Хилядите разрушени съдби и изгубени животи заслужават това начинание. Благодаря!

С Уважение към всеки един от Вас,

Мехмед Дерменджи

КАУЗА-ПОДПИСКА ЗА РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ ДЕЛА ПО ЗАПОВЕДНОТО ПРОИЗВОДСТВО ЗАВЕДЕНИ В РС ПЛОВДИВ НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ. 417, ЧЛ. 418 И ЧЛ. 410. ОТ ГПК РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ ИЗПЪЛНИТЕЛНИ ДЕЛА ПРИ ЧСИ С ИЗДАДЕНИ ИЛ ОТ РС ПЛОВДИВ И ПРИ УСТАНОВЕНИ НАРУШЕНИЯ НА ЗАКОНА ДА СЕ ПРЕДПРИЕМАТ НЕЗАБАВНИ МЕРКИ СРЕЩУ НАРУШИЛИТЕ НА ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМО СЕЗИРА И ПРЕДПРИЕМЕ РАЗСЛЕДВАНИЯ ПО УСТАНОВЕНИТЕ ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ПО ДЕЛАТА СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА.

Подписали се граждани към подписката:

В случай, че искате да организирате подписка на хартиен носител, то тя ще бъде налична в PDF формат на адрес: https://www.facebook.com/groups/1062749823830455/ и

или като се свържете с мен на e-mail адреса в петицията.

След като са попълнени и подписани се свържете пак с мен, за да Ви кажа как да организираме връщането на подписаните документи.

Благодаря предварително на всеки един, който ще подкрепи тази кауза, защото тя е за вскички нас, нашето бъдеще и свободи от оковоте на беззаконието.