Граждански натиск за насрочване на референдум

До президента на Републиката България г-н Румен Радев.

Г-н президент, това отворено писмо е адресирано до Вас от името на Световното Движение за Мир, Европейската Асоциация на Женните и Похода на Свободата. То има протестен характер към безпрецедентните събития случващи се в страната ни, и нуждата от вашата намеса.

Със силата на заетия от Вас пост Вие легитимирахте правителството на престъпния преврат, измами, заблуди, лъжи и откровени незаконни действия, както стана ясно за цяла България от изтеглите скандални записи на заседанието на ПП "Продължаваме Промяната".
За ваше съжаление те са известни също като хората на президента - тъй като точно Вие им проправихте път в българската политика. Това е управление, което не беше припознато, и никога няма да бъде прието от хората. То е  нелегитимното.

Първо така сформираната коалиция ПП ДБ ГЕРБ със съучастието на ДПС в правна комисия отхвърлиха правото на демократичен избор на 604 000 българи подписали се с желанието да бъде проведен референдум.
И гласуването в парламента премина по същият скандално незаконосъобразен начин, като управляващото мнозинство се бе самозабравило в заблудите си, че живее над закона и конституцията. Арогантността преливаща в самообожествяване им внушава всемогъщество и илюзия, че тяхното решение е и последното възможно - законно или не.

Заеманият от Вас пост Ви задължава да гарантирате спазването на конституцията и да предотвратите поредните незаконни действия на управляващите.
Алабализмите не могат да продължават независимо подкрепата на Урсула Фон Дер Лайен и измислените вече схеми за прокарване на еврото в България независимо демокртичният избор на българите!

Отказа да заемете позицията на българите, конституцията и демокрацията ще коства делегитимиране на институциите и дискредитация ни в международен план заедно с всички последици, които може да донесе това.
А може би Вие това целите?
Докато някои хора се заблуждават, че след предателството, което се извършва ще бъдат покровителствани, и ще прекарат спокойно дните си на някой приказен тихоокеански остров предполагам, че Вие сте човек ясно съзнаващ, че случващото се не може да бъде приказка с щастлив край.

Призоваваме Ви да бъдете достоен за заетия от Вас пост, и да направите всичко  възможно използвайки всички възможности на позицията си в съдействие за изпълнение волята на българите.
Референдум трябва да има.
Всички надежди и очаквания на хората, които са далеч повече от споменатите 604 000 хиляди души сега са насочени към вас.
Обединител на нацията?
Не ни разочаровайте, бъдете такъв!

Световно Движение за Мир    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Световно Движение за Мир да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.