За денонощна аптека в Благоевград

640px-Pharmacy_(3050802125)1.jpg

От много време в Благоевград няма денонощна аптека. И изобщо е трудно да се намери работеща аптека след седем часа вечерта или през почивните дни. Някои състояния, обаче, не търпят отлагане и е необходимо да вземем сътветното лекарство незабавно. Какво правим, когато това лекарство не е налично в домашната ни аптечка?

За радост, градът разполага с два вендинг апарата, от които могат да бъдат закупени лекарства денонощно. Това, обаче, не решава изцяло проблема, защото машините предлагат много ограничен набор от медикаменти, които се разпространяват без рецепта.

В социалните мрежи откриваме разтревожени родители, които са принудени да си разменят лекарства на своя глава или споделят за случки от своя горчив опит, когато посред нощ им се е налагало да търсят помощ в други населени места.

На местно ниво са дискутирани няколко инструмента за насърчаване на денонощната услуга в аптеките. Проблемът, обаче, е многопластов и към момента няма резултат. 

Подписвайки тази петиция, Вие потвърждавате спешната нужда от денонощна услуга в аптеките в Благоевград. 

Резултатите от петицията ще бъдат представени пред Български фармацевтичен съюз и Община Благоевград с молба за съдействие.

 

Photo credit: Magnus Manske, Wikimedia Commons, CC-BY-SA-2.0

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Адриана Топурска да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...