ЖИВОТЪТ на ПОЛИЦАИТЕ е ВАЖЕН!

На 25 август 2022, автобус предизвиква преследване от полицията поради отказ да спре за проверка. Една от полицейските коли пресича пътя на автобуса, опитвайки се да го спре. Автобусът се врязва в колата и два човешки живота са загубени.

Министърът на Вътрешните Работи, Иван Демерджиев излиза пред медиите и заявява, че причината за инцидента  е недобре свършената работа на гранична полиция. Заглавията по медиите слагат акцента на мигрантите, измествайки топика от нелепата смърт на двама служители на реда към наболялата тема за отворените граници. Хитро, нали? Но е факт, че два живота са спрени завинаги. И животите на семействата им никога няма да са както са били.  Какво  може да се направи , за да се предотвратят подобни инциденти или да се намали риска от подобни?

Причината за трагичния инцидент НЕ е граничната полиция, а ЛИПСАТА НА ТРЕНИРОВКА на полицията като цяло. Гранична полиция допуска елементарни грешки, поради липса на тренировка! Двамата загинали полицая, допускат елементарна грешка, оказала се фатална за тях, поради липса на тренировка. "Гонки" не се правят така. Има си начини и правила на преследване по пътищата, така че максимално да се защитят гражданите, да се намали риска за живота на служителите на реда и да се залови  престъпилия закона, без наранявания. 

Крайно време е служителите на реда да получат необходимата екипировка и животоспасяващата тренировка, за да могат да си изпълняват задълженията с минимизиран риск. Но това изисква средства и организация, а на тези от Министерството не им дреме. О, загинал някой....ще излезем пред камерите, ще потъркаме тъжни" очи и ще обвиним други полицаи....

Мир на праха на момчетата и да дава Бог сили на семействата им, но обществото трябва да се изправи и да ИЗИСКА МВР да отпусне НЕЗАБАВНО средства за ОБУЧЕНИЕ и ЕКИПИРОВКА на органите на реда. Така се спасяват животи, не с крокодилски сълзи пред камерите.

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Мариела Георгиева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...