Велико Търново си иска водата! Авариен ремонт на ВиК Йовковци!

Само за месец юли 2022г. ВиК Йовковци обявява на страницата си 28 авариини ремонта, като за "отстраняване" на проблемите спира водоподаването на цели райони в града и областта. Това е авариен ремонт почти всеки ден. 

За сметка на "качественото" ни обслужване като абонати, се повиши и цената на кубик вода, като към момента за 1 кубик вода тя е 3.46лв. с ДДС. 

Ние, гражданите на Велико Търново и областта, държим да получаваме вода за тези пари, а не аварии.

Съгласно дяловото разпределение, ВиК Йовковци е 51% държавна и 49% общинска собственост разпределена между общините Горна Оряховица, Павликени, Златарица, Полски Тръмбеш, Лясковец и Сухиндол. Като държавна собственост, ВиК "Йовковци" следва да получи средства за подмяна на остаряла водопроводна мрежа, отстраняване на аварии, планови ремонти и пр. от МРРБ. 

Това, което искаме, като абонати и пряко потърпевши от недобрата дейност и организация на ВиК "Йовковци" е: 

1. В междинен анализ на дейността на ВиК "Йовковци" от 30.09.2021г. е посочено, че дружеството Е реализирало действия по осигуряването на "надеждно и качествено водоподаване за населението и обществените потребители към населените места". Също там, дружеството посочва, че основна негова цел е техническото обезпечаване, поддръжка и експлоатация на водопреносната, разпределителна и канализационна системи." 

 

Бихме искали да знаем по какъв начин, чрез какви ремонти и на кои райони е осигирено това надеждно и качествено водоснабдяване. От 30.09.2021г. до днес (08.08.2022г.) на сайта на ВиК "Йовковци" няма публикувани нито един междинен или годишен отчет, на базата на който ние, потребителите, да знаем защо всеки ден има авариини ремонти и къде се разходват парите, които дружеството е получило като финансиране от държавата или извършени търговски сделки от 30.09.2021 до днешна дата - 08.08.2022г.  

 

2. Искаме да получим отговор на въпроса предвидена ли е и в какъв размер сума за реалното ремонтиране и подмяна на водопреносната мрежа, като основна цел на ВиК "Йовковци"?

 

3. В 21-ви век, в европейска държава и столица на културата е недопустимо да се спира водоподаването почти всеки ден. Факт е, че политическата и световна действителност, здравна криза, инфлация и пр., фактори влияят на ефективността на всяко дружество, но това не е извинение да се връщаме в 19-ти век. Съгласно приетия държавен бюджет, гражданите на всички горепосочени населени места по общини, държим да бъде подновена водопреносната мрежа на местата с критично ниво на качеството на тръбите - пример: ул. "Мармарлийска", ул. Мизия, гр. Велико Търново. Чрез непрекъснатите авариини ремонти се губи много повече питейна вода, време, труд и средства. 

 

4. Това, което искаме е да живеем нормално в старата столица, а не да газим във вода и да сме жадни.

 


Маргарита Радославова    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Маргарита Радославова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...