Възстановяване на водоподаването към с. Садово, обл. Варна

Ние– жителите на село Садово, бихме искали да изкажем своето недоволство от липсата на вода през летните сезони, десетилетия наред. Проблемът ни съществува от много години. Нарастващото население, респективно потребление, неравномерното разпределение на водата между околните села, води до все по-осезаем и чувствителен проблем сред жителите на селото ни. Голяма част от домакинствата остават без вода за повече от 4, дори 5 денонощия седмично. Всяко лято в село Садово се въвежда режим на водоподаването, но въпреки тези мерки водата е крайно недостатъчна. През годините са проведени множество разговори, подавали сме сигнали до различни институции, написани са молби и жалби. До момента не са предприети мерки, дълги години не се намери институция, която да намери решение. От проведените разговори с г-жа Севдалина Димитрова бяхме уведомени, че през 2020 г. община Аврен е гласувала и отпуснала средства за изграждане на сондаж в село Садово. Бихме искали да разберем какви са предприетите мерки, колко време е необходимо за изпълнение на процедурите, има ли одобрен парцел за сондаж и защо при наличието на отпуснати средства за изграждането му, населението бедства.

Считаме, че България е една европейска държава, в която искаме да живеем, отглеждаме и възпитаваме децата си. Помогнете ни!

Надяваме се да се вземат мерки и дългосрочни решения и следващият летен сезон да не е поредното „кошмарно лято“.

Цветелина Николова; Надежда Добрева    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Цветелина Николова; Надежда Добрева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.