БЕЗ ФАСОВЕ! НЕКА СПРЕМ МАСОВОТО "ХВЪРЛЯНЕ" НА ФАСОВЕ ПО ДЕТСКИТЕ ПЛОЩАДКИ, ПАРКОВЕТЕ И НАВСЯКЪДЕ!

С тази петиция се апелира да се обединим с  позицията си да се спре "безразборното" хвърляне на ФАСОВЕ по земята! Нека да започнем от детските площадки, защото там е най- недопустимо! Малките "изследователи", които искат да се запознаят със света и природата, се натъкват първо на тях! Взимат ги в малките ръчички, а след това искат и да ги "опитат" ! Това е недопустимо, там където играят ДЕЦАТА НИ да има купчини ФАСОВЕ, а кофите за отпадъци да не се използват за предназначението си!

За да има ефект от тази гражданска инициатива, трябва да се вземат следните мерки:

- да се налагат глоби, като предложението те да са минимум 100лв за изхвърлен фас (или друг отпадъчен продукт) извън определените за това места!

- да има камери на детските площадки и паркове, с което да се следи редовно за хулиганство, неморално и непристойно поведение, предвид това, че там играят, общуват и опознават света НАШИТЕ ДЕЦА

- да има поставени от общината лица, които да следят реда и чистотата в тези зони

- да бъдат поставени табели с ясни и конкретни правила при посещение на паркове и детски площадки, по повод, пазенето на чистота и ред, в това число и хората, които управляват велосипеди, тротинетки и други подобни транспортни средства, да се, съобразяват със скоростта и обстановката, в която се намират (дали около тях има малки деца, възрастни хора или хора в трудноподвижно състояние ); както и собствениците на домашни любимци, да се грижат за почистването след тях и тяхното стопанистване

ПОДПИСВАНЕТО НА ПЕТИЦИЯТА ВИ ПРАВИ СЪПРИЧАСТНИ КЪМ ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА НИ И ЗА НАС САМИТЕ! ЗАТОВА ДА ДАДЕМ ДОБЪР ПРИМЕР ЗА ПОДДЪРЖАНИЕ!

С подписване на тази петиция сте съгласни с гореописаното съдържание и модел!

С подписването си упълномощавам Диляна Димитрова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.