За монтиране на камери и изграждане на обозначени изкуствени неравности с цел ограничаване на скоростта на бул. “Черни Връх” в участъка между бул. “България” и бул. “Джеймс Баучер”.

За жителите в района на Лозенец в близост до бул. “Черни Връх” е добре позната тенденцията, участъкът на булеварда между НДК и метростанция “Джеймс Баучер” да се използва като състезателно трасе, особено в късните часове.
Липсата на мерки за контрол и последствия за нарушителите на правилата за движение в този участък може да се тълкува като фактор, директно допринесъл за катастрофата, отнела живота на две невинни млади жени във вечерта на 5ти юли 2022 година.

Подписалите тази петиция призовават Столична Община и всички други компетентни органи в срок до 3 месеца да проектират и започнат процеса по монтиране на камери и изграждане на обозначени изкуствени неравности с цел ограничаване на скоростта на бул. “Черни Връх” в участъка между бул. “България” и бул. “Джеймс Баучер” (в двете посоки на движение). Тези мерки ще бъдат с цел създаване на условия, възпрепятстващи високата скорост и предпазващи всички участници в пътното движение, включително и пешеходците на тротоарите.

С подписването си упълномощавам Пламен Вълков да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.