БЕЗПЛАТНА СИНЯ ЗОНА ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КОЛИ В ГР. ПЛОВДИВ

9C0918EC-EFAA-4AB0-96D1-987FAC58408B.jpeg
Въздухът в гр. Пловдив е един от най-мръсните в цялата страна. Една от основните причини за това са автомобилите, които непрекъснато отделят вредни вещества в атмосферата и тровят родителите ни, децата ни и нас самите.

Ние се борим за:

1. Запазване на БЕЗПЛАТНА Синя зона в гр. Пловдив за собственици на електромобили - физически или юридически лица.
2. За електромобили, които се отдават под наем, Синя зона да е до 3 часа да е БЕЗПЛАТНА
3. Общински зарядни станции, на преференциални цени.

Такса за паркиране на тротинетки и велосипеди няма! Електроавтомобилът е превозно средство, което не замърсява по никакъв начин околната среда! Време е да се въведат облекчения за собствениците на такива автомобили и да се стимулира все по-широкото им използване! От нас зависи в какъв град искаме да живеем ние и децата ни!

В момента, съобразно правилата, установени в НАРЕДБА за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив и НАРЕДБА на ОбС Пловдив за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив, се заплаща такса от всички автомобили, които паркират в зоните за платено паркиране тип  "Синя зона”, като изключение са единствено електрически превозни средства /ЕПС/.

С настоящата петиция желаем да бъде ЗАПАЗЕНО облекчение за електромобилите – да не заплащат такса за паркиране в Синя зона, в гр. Пловдив!

Бъдещето ни зависи от нас!

С подписването си упълномощавам Владимир Темелков да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия телефонен номер в онлайн среда.