За незабавно включване в бюджета на Столична Община целево финансиране за изграждане, ремонт и подръжка на тротоарната мрежа във всички райони на територията на Столична Община

Тротоарната мрежа на София е в окаяно състояние. Това е очевидно за всички, които я ползват. Тя е трудно (или невъзможно) проходима за хора с инвалидни колички, както и за родители с детски колички. Нейното състояние подлага на опасност от нараняване и контузии трудно подвижните хора. Смятаме, че е недопустимо в столицата на България, която концентрира огромен финансовия ресурс, да не разполага с удобни, подържани и проходими тротоари, по които спокойно да могат да се предвижват хора със затруднено движения, хора в инвалидни колички и родители с детски колички. Тази петиция цели да предизвика незабавна реакция от страна на Столичен общински съвет и да бъдат целево отпуснати средства за изграждане, ремонт и подръжка на тротоарната мрежа във всички райони на територията на Столична община.

С подписването си упълномощавам Благой Бойчев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.