НЕ на каменна кариера край Самоводене

Ние, жителите и собственици на имоти в село Самоводене, община Велико Търново, изразяваме категорично НЕСЪГЛАСИЕ с намеренията на СТРОМАТ 08 ЕООД, да започне добив на камък чрез кариера в землището на Самоводене. Местността пожелана от СТРОМАТ 08 ЕООД за тридесет и пет годишна концесия за добив на камък, е на 1400м от западния край на селището. Действието на кариера там, би било равнозначно на необратимо тежка екологична, стопанска и финансова катастрофа за Самоводене, с изключително дълготрайни последици за бъдещето на селището. Подкрепилите настоящата петиция ще направим всичко възможно в рамките на закона, за да защитим правото си на достоен живот и чиста околна среда. Всякакви външни административни решения противоречащи на становището на жителите и собствениците на Самоводене, са незаконни и нарушават основните човешки права.

Настояваме, отговорните служители на община Велико Търново и РИОСВ Велико Търново, да откажат предложения от СТРОМАТ 08 ЕООД план, като неприемлив и силно вредящ, както на природата, така и на населението на село Самоводене. Не приемаме никакви доводи в защита на проекта.

Нашето Самоводене Facebook    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Нашето Самоводене Facebook да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.