НЕ на каменна кариера край Самоводене

Ние, жителите и собственици на имоти в село Самоводене, община Велико Търново, изразяваме категорично НЕСЪГЛАСИЕ с намеренията на СТРОМАТ 08 ЕООД, да започне добив на камък чрез кариера в землището на Самоводене. Местността пожелана от СТРОМАТ 08 ЕООД за тридесет и пет годишна концесия за добив на камък, е на 1400м от западния край на селището. Действието на кариера там, би било равнозначно на необратимо тежка екологична, стопанска и финансова катастрофа за Самоводене, с изключително дълготрайни последици за бъдещето на селището. Подкрепилите настоящата петиция ще направим всичко възможно в рамките на закона, за да защитим правото си на достоен живот и чиста околна среда. Всякакви външни административни решения противоречащи на становището на жителите и собствениците на Самоводене, са незаконни и нарушават основните човешки права.

Настояваме, отговорните служители на община Велико Търново и РИОСВ Велико Търново, да откажат предложения от СТРОМАТ 08 ЕООД план, като неприемлив и силно вредящ, както на природата, така и на населението на село Самоводене. Не приемаме никакви доводи в защита на проекта.


Нашето Самоводене Facebook    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Нашето Самоводене Facebook да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )