Ремонт на спортна площадка в Жк " Цар Самуил" Петрич и пригаждането ѝ за практикуване тенис на корт

Уважаеми господин Бръчков,      

Обръщаме се към Вас, с настоящата молба заявление, защото смятаме, че спортната площадка в квартал ЖК „Цар Самуил” гр. Петрич, трябва да бъде ремонтирана и обновена. Наличното съоръжение вече е амортизирано и не отговаря на разписаното в Наредба № 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.  

Съгласно Раздел III чл. 16 (1), детската площадка за игра трябва да бъде устроена, така че да няма опасност за здравето на ползвателите, както и опасност от нараняване, свързани със:

1.      конструкцията на съоръженията за игра;

2.      материалите, от които са изработени съоръженията за игра и елементите на обзавеждането;

3.      вида на настилката;                        

Според актуалното състояние на спортната площадка, считаме, че и по трите изброени точки има нарушения, което компрометира нейното предназначение и безопасно ползване. На въпросната площадка ежедневно играят децата от квартала – тези от най-малка възраст, ученици и юноши. Тя е средище за спорт, игри и забавления, които следва да се случват на място съобразено с изискванията и правилата за изграждане на достъпна среда според националните и европейските стандарти. 

Затова и нашето заявление е свързано с две конкретни цели:  

1)      Реновиране на настилката, на оградите и на всички допълнителни приспособления, които следва да направят площадката многофункционална и безопасна, с оглед по-специфичните нужди, на които трябва да отговорят спортните игрища за масов спорт. 

2)     Спортната площадка да се пригоди за ползване за спорта тенис на корт. Поставяне на подходяща настилка, оформяне на дупки за поставяне на мрежа, очертаване на линиите за тенис на корт.     

Откакто нашият тенис клуб „Кан Пресиян“ присъства като фактор в спортния живот в града, децата от квартала започнаха да използват площадката да играят тенис. Ако общината подкрепи тази наша инициатива, това ще даде възможност на много деца от квартала, на тези трениращи в нашия клуб и на техни приятели, на много деца да продължат тази любителска страст към тениса на корт; насетне можем да очакваме и деца, които ще тръгнат в професионалното спортно поприще. 

nastilka.jpg

 

nastilka1.jpg


Спортен клуб по тенис на корт "Кан Пресиян" гр. Петрич    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Спортен клуб по тенис на корт "Кан Пресиян" гр. Петрич да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...