Да спрем геноцида на високите скорости по улиците на гр. Койнаре

Геноцидът на високите скорости и безхаберието в гр. Койнаре взеха поредната жертва на 7 юли 2021 г. По средата на деня при идеална видимост и пътни условия на т.нар "Околовръстно" кола, движеща се с много висока скорост, удари и уби велосипедистка! На мястото постоянно преминават деца и възрастни хора. Само преди няколко дни съвсем наблизо е имало друг инцидент заради превишена скорост. Ако застанете там или на което и да е друго място в Койнаре, в рамките на няколко минути ще видите или чуете "летящи" коли, мотори, бусове и камиони. Денонощно се форсират двигатели, многократно се надвишава скоростта в населеното място.

Това е буквален геноцид над хората в Койнаре! Настояваме за незабавни мерки от страна на местната власт, органите на полицията и областната администрация. Няма да се съгласим с поредното вдигане на рамене и мрънкане.

Искаме веднага да се предприеме следното:

  • Поставяне на ограничители на скоростта на критичните места по улиците на Койнаре. В центъра тези съоръжения бяха премахнати преди година и досега не са възстановени. Не по-късно от 2 месеца от 7 юли 2021!
  • Поставяне на маркировка на критичните места в Койнаре, която да подобри безопасността на движението. Не по-късно от 2 месеца от 7 юли 2021
  • Поставяне на работещи камери за скорост на на критичните места в Койнаре. Не по-късно от 3 месеца от 7 юли 2021!
  • Реален и постоянен контрол от органите на полицията върху правилата на движение. Прекратяване на "криенето по храстите" и реактивното поведение, а полагането на реални усилия за превенция на рисковете. Установяване на системни нарушители и рискови групи и вземане на мерки -- проверки, предупреждения и пр. Незабавно.

 

Заради бездействие и малодушие в гр. Койнаре умират хора по улиците. Запазваме си правото на гражданско неподчинение, ако получим поредния пренебрежителен, надменен и безсмислен отговор.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Мартин Граматиков да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...