Петиция ПРОТИВ новия "Проект на наредба за условията и реда за определяне на местата за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани"

Този проект е написан така, че да създаде повече въпроси, отколкото да даде ясни отговори. 

  • Според предложението, за да разпънеш палатка, да поставиш каравана или кемпер в Зона А или Зона Б, трябва да искаш разрешение от кмета на общината. Мястото на къмпунгуване е предварително определено и се заплаща туристическа таска като в хотел. 
  • Според тази наредба, ако имаш собствен имот (парцел), не може да използваш каравана или кемпер, за да стоиш в собствения си имот, ако не си го съгласувал с кмета на общината.
  • Според предложението глобата за изброените по-горе нарушения се очакват глоби от 500 до 1000 лв. 
  • Наредбата важи за периода от 1-ви май до 30-ти септември.

Тази наредба е неясна и следва да бъде детайлно прегледана и редактирана или напълно отхвърлена, тъй като е ущърб на обикновения гражданин - този, който не може да си позволи престой в хотел и този, който предпочита почивка по-близо до природата. Наредбата цели да защити "обетоването" на природните дадености, замаскирайки ги зад маската на легалността. 

Пълният текст от наредбата може да намерите ТУК

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Христо Момчилов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...