Петиция ПРОТИВ новия "Проект на наредба за условията и реда за определяне на местата за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани"

Този проект е написан така, че да създаде повече въпроси, отколкото да даде ясни отговори. 

  • Според предложението, за да разпънеш палатка, да поставиш каравана или кемпер в Зона А или Зона Б, трябва да искаш разрешение от кмета на общината. Мястото на къмпунгуване е предварително определено и се заплаща туристическа таска като в хотел. 
  • Според тази наредба, ако имаш собствен имот (парцел), не може да използваш каравана или кемпер, за да стоиш в собствения си имот, ако не си го съгласувал с кмета на общината.
  • Според предложението глобата за изброените по-горе нарушения се очакват глоби от 500 до 1000 лв. 
  • Наредбата важи за периода от 1-ви май до 30-ти септември.

Тази наредба е неясна и следва да бъде детайлно прегледана и редактирана или напълно отхвърлена, тъй като е ущърб на обикновения гражданин - този, който не може да си позволи престой в хотел и този, който предпочита почивка по-близо до природата. Наредбата цели да защити "обетоването" на природните дадености, замаскирайки ги зад маската на легалността. 

Пълният текст от наредбата може да намерите ТУК

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Христо Момчилов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )