Студентите от Висше транспортно училище ВТУ „Тодор Каблешков” София настояваме за провеждане на онлайн семестриални изпити по всички дисциплини!

Студентите от Висше транспортно училище ВТУ „Тодор Каблешков” София  настояваме за провеждане на онлайн семестриални изпити по всички дисциплини! Предвид високата заболеваемост в гр. София и възможността от заразяване и разпространение на заразата не само в София, но и в цяла България, студентите от ВТУ „Тодор Каблешков” - София считат за НЕНУЖЕН и НЕПРЕМЕРЕН риск провеждането на присъствена изпитна сесия, предвид възможността в 21-ви век изпити да се провеждат в електронна среда.

С оглед разпространението на заразата COVID-19 в страната ние сме ТВЪРДО ПРОТИВ завръщането и събирането на хиляди хора от цяла България в университетските аудитории, тъй като това ще доведе до превръщане на сградата на университета, a и на цели квартали в различни градове в страната (например Студентски град в София и други) в ОГНИЩА на коронавируса! Освен това допълнителни рискове от разпространение на заразата създава и пътуването на студентите от съответните населени места до София и обратно, както и придвижването с градския транспорт из града! Студентите са обезпокоени от факта, че всяка група има минимум 4 изпита, което означава минимум 4 МАСОВИ СТРУПВАНИЯ НА ХОРА (в това число се изключват контролни, тестове и представяне на курсови работи, които също представляват струпване на хора, въпреки възможностите на информационните технологии). По този начин ВТУ „Тодор Каблешков” София застрашава здравето на своите студенти и техните семейства и създава сериозни предпоставки за обособяването на Студентски град като ново ОГНИЩЕ на заразата.

Семействата на студентите също са изключително обезпокоени от възможността за провеждане на присъствени семестриални изпити в университетските аудитории и не желаят животът и здравето на децата им да бъдат изложени на риск при наличието на достатъчно технически възможности за провеждане на онлайн семестриални изпити!

С оглед гореизложеното студентите от ВТУ „Тодор Каблешков” София, НАСТОЯВАМЕ предстоящата изпитна сесия да бъде проведена изцяло ОНЛАЙН!

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам studenti ot VTU да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...