НЕ затваряйте изкуството във Варна!

received_9204355254509261.jpegУважаеми г-н Пасев!

От името на хореографската общност във Варна, подкрепени от Асоциацията на хореографите в България (АХБ) и Съюза на организациите за любителско изкуство (СОЛИ), искаме да изкажем изключителното си недоумение от ограничаването на занятията от музикалното и танцовото изкуство, като се има предвид, че ние работим от 01.02.2021г. при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и доказахме, че при нас не се разпространява заразата, тъй като за този период нямаше рязък скок на заболеваемостта.

За последната година, бяхме многократно лишавани от правото си на труд, а хората, спортуващи-танцуващи при нас - от възможността да танцуват, да се движат и да практикуват най-здравословното си хоби.

Липсата на адекватни компенсации прекрати дейността на много колеги, а тези, които все още работим, сме поставени на ръба на оцеляването. Не можем да си позволим отново да бъдем изкупителната жертва.

Категорично настояваме да преразгледате забраната и да ни дадете възможност за работа, естествено при спазването на досегашните мерки. В нашите зали всеки влиза след дезинфекция, хората се захващат посредством колани и е осигурена физическа дистанция от 1,5 метра. Също така, във всяка наша група, танцуват точно определени, едни и същи хора.
В случай, че не вземете под внимание нашата молба, сме готови на протестни действия, свързани с отказ от спазване на вашата заповед и продължаване на нашата работа. В случай, че ни бъдат наложени санкции, декларираме готовността си да излезем на протест пред Областна управа, с всички любители на народните танци във Варна, които са хиляди, и да поискаме целесъобразни решения.


Хореографската общност във Варна    Свържете се с автора на петицията