ШАХМАТЕН ДОМ за великотърновските деца! Искаме РАВЕНСТВО!

*ШК "Асеневци" получи поредния отказ от Община Велико Търново за предоставяне на помещение, част от Общинска собственост, с каквото разполагат останалите спортни клубове с успехи в Общината.
* Когато сме видимо ощетени и излъгани от най-високопоставените лица в Общината, ни остава единствено да се обърнем към ВСИЧКИ ВАС?! Всичко, което искаме, е да имаме равни условия за работа, спрямо другите спортни клубове и в частност шахматните такива. Искаме справедливо отношение към ВАШИТЕ - НАШИ ДЕЦА!
*На 10.03. от 16:45 ще изиграем партия шах пред сградата на Община Велико Търново. 
*Ако сте съпричастни с нашата КАУЗА, ако чувствате справедливо ДЕЦАТА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДА ИМАТ ШАХМАТЕН ДОМ!
*Може да ни подкрепите също като оставите своя подпис в ОНЛАЙН ПЕТИЦИЯТА и я РАЗПРОСТРАНИТЕ! Благодарим Ви предварително!
 
* Ето и малко история на проблема:
=>От 2016г. насам най-голямата мечта на ШК "Асеневци" е да разполага със свое местенце, където да обучава децата си на любимата игра, където да цари шахматна атмосфера и където да можем да си оставим шаховете и часовниците, а не да мъкнем ужасно тежки торби от място на място. За съжаление обаче, въпреки многото усилия и битки, които водихме през годините, винаги получавахме отказ от Община Велико Търново и Спортни имоти, поради липса на свободни зали (по техни думи). Всеки път обаче отказът им бе придружен с уверения за огромно желание да помогнат на стотиците ни деца. До днес ние вярвахме в тези уверения! Но.....
*През месец октомври 2020г. получихме обаждане от Общината, в което ни уведомиха, че на единственото определено помещение за шахмат на стадион "Ивайло" е изтекъл 10-годишния договор и сега той подлежи на подновяване. Казаха ни, че в срок от 2-3 дни трябва да попълним необходимата документация (опис на успехите на клуба, инвестиционен план и др.) и да ги входираме по най-бърз начин в Общината. Сторихме го, описахме всички успехи на ШК "Асеневци", които включват държавни шампиони, национални състезатели и куп организирани престижни турнири от национално и международно значение. За шестте години, в които ШК "Асеневци" съществува, успя да се превърне в един от най-големите шахматни клубове в България, в който ежегодно се обучават стотици деца. Съхранихме се, работейки по училища и градини, правейки тренировки на открито или онлайн. Още през 2017г. разширихме дейността си и в дури съседни общини, където можехме да се възползваме от благоразположението на ръководството на общини като: Павликени, Лясковец, Полски Тръмбеш и др. Оказва се, че сме оценени в малките общини, но в гр. Велико Търново, където е основната ни дейност, срещаме много трудности.
*Истината е, че бяхме жестоко излъгани от най-важни хора в Общината, които обещаха, че проблемът с липсата на помещение ще се реши в най-скоро време, УВЕРИХА ни, че ШК "Асеневци", ако не цялостно да стопанисва, то със сигурност ще може да се съпомещава с друг шахматен клуб в ЕДИНСТВЕНОТО помещение за шахмат в града. Същите тези лица категорично ни заявиха да посочим конкурсна наемна цена (която се подава тайно от другите кандидати) не по-висока от минималната определена такава, защото за въпросното помещение така или иначе предварително е съгласъвано да бъде разделено от подалите документи кандидати (обичайна процедура при всички спортове, където има повече от един клуб) и че по-големи средства е хубаво да заделим за инвестиционния план, които да инвестираме в освежаване на помещението.
*Така и сторихме. Дадохме малко по-висока цена от тази, която "благоразположените" лица ни казаха, и описахме богат инвестиционен план, където възнамерявахме да вложим хиляди левове в близките 2-3 години за обновяване материалната база и освежителен ремонт на помещението.
В днешното писмо, което получихме, обаче с учудване установихме, че явно до разглеждане на инвестиционния план и успехите на клуба не се е стигнало, защото друг кандидат е дал по-висока наемна цена от нашата!? А уверението, че помещението ще се сподели от двата шахматни клуба (каквато е обичайната процедура при другите спортове) потъна в забрава.
*Не знаем как да постъпим и какво повече да направим, за да осигурим място, където да тренираме ВАШИТЕ ДАЦА и ДЕЦАТА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Заради епидемичната ситуация, влизането в училищата и градините е много трудно и на практика почти невъзможно.
*В края на другата седмица ще организираме подготовка на децата си за турнира в Горна Оряховица на 20.03., която ще направим в В ПАРКА НА ОТКРИТО. Молим се за хубаво време, защото иначе децата ни няма да могат да поиграят с шахматни часовници и с реални шахматни дъски и фигури преди състезанието, което ще ги постави в още по-неравностойна позиция, спрямо останалите деца, които не са прекъсвали живите тренировки.
 
С уважение:
ръководството на ШК "Асеневци"

Шахматен клуб "Асеневци"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Шахматен клуб "Асеневци" да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...