ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БИВША БАЗА ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ОТДИХ В МЕСТНОСТТА „Кирека” (обл. Шумен) НА ФОНДАЦИЯ „ГАЛЕН ТЕМЕЛКОВ” ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И СЪЗДАВАНЕ НА ПРИРОДНА АКАДЕМИЯ

Фондация „Гален Темелков” стартира проект - “Природна Академия Дух и Познание”,  свързан със създаването на учебно-творческа база за ученици от цялата страна. Академията ще бъде действаща през цялата година и там те ще могат да изучават природни науки, като приоритетни са дисциплините химия и биология, да черпят знания от известни лекари, преподаватели и научни работници, а и да обменят опит помежду си. Освен заниманията свързани с научни дисциплини, ще се развиват спортни и творчески дейности, превръщайки академията в място, където споделените интереси ще бъдат развивани и усъвършенствани. По този начин умът ще израства успоредно с духа и ще изкове в децата ни устойчивост, сила и вяра. Преподаватели и лектори ще бъдат утвърдени учители от профилираните гимназии в страната, преподаватели от МУ-и и колежи от България, както и гост-лектори от чужбина.

Теренът, върху който желаем

да построим нашият учебно-творчески център, е един стар лагер под Мадарските скали, който пустее и е оставен на разрушенията. Това е място, където участниците ще придобиват познания за културата, бита и традициите на един от най-старите народи в света – българският. Имотът е бивша база за ученически отдих на пионерски лагер „Антон Иванов” в местността „Кирека”, общ. Каспичан и се намира извън регулационните граници край гр. Каспичан, в близост до кв. Калугерица. Към този момент сградите, които се намират в имота са полуразрушени и непригодни за ползване. При възможност да стопанисваме имота, ние ще възстановим с наши средства сградите, като ще ги използваме единствено и само във връзка с целите на фондацията, те няма да се отдават за други нужди или на други ползватели, както и ще бъдат използвани с отговорност и постоянен надзор. За нас това е начин да съградим отново част от света. Имаме нужда от Вас, от съзидателната сила и помощта на всеки, който се припознава в нашите цели и  проекти. За да сътворим заедно и да покажем, че има чистота и съзидателност в света, без значение, че това вероятно звучи утопично, защото ако няма идеали, няма да съществува и света.

За осъществяването на този проект се обръщаме към Вас за съдействие. Подписката цели да ускори процеса по предоставяне на терена на фондацията и съответно стартирането на неговото възстановяване. Публично ще бъдат обсъдени всички клаузи и условия, за да бъдат ясни и чисти пред държавните и обществени институции, както и пред цялото общество, бъдещите намерения по реализирането на проекта.

Повече за Фондацията можете да прочетете на фейсбук страницата ни - https://www.facebook.com/foundationgalentemelkov/ и на нашия сайт - http://foundation-gt.com/ .

156154437_169056888194389_3386356555050191942_n.jpg

Фондация "Гален Темелков"    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Фондация "Гален Темелков" да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.