Петиция против намерението на Община Пловдив, район "Северен" да премахне паважната настилка на ул."Карловска" и да я замени с асфалт.

Петиция против инвестиционно намерение на Община Пловдив, район "Северен" да премахне паважната настилка от ул. "Карловска" и да го замени с асфалт.

До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Председателя на Народното събрание на Република България

До Омбудсмана на Република България

До Омбудсмана на гр. Пловдив

До всички медии в България

До кмета на Община Пловдив

До цялата Българска общественост

Ние долуподписаните, сме твърдо и категорично против всякакви опити от страна на общинската администрация да премахне паважа от ул."Карловска", Община Пловдив и да го замени с асфалт!

След като и Община Пловдив проведе онлайн анкета - как да изглежда yл. "Kapлoвcĸa" в Кършияка, пловдивчани решиха тя да запази автентичния си вид и най-характерното за нея - паважната настилка. На колоритната, пропита с история пловдивска улица, паветата трябваше да се запазят и само да се преподредят.

Въпреки волята на гражданите, глaвният apxитeĸт нa гpaдa - apx. Димитъp Axpянoв и общинската администрация готвят улицата за пpeacфaлтиpaне.

От няколко дни, строителната фирма изпълняваща Водния проект, премахва гранитните автентични бордюри и ги заменя с бетонни. Зададени са нива за асфалтиране, против волята на пловдивчани.

✔ Кой "хвърли око" на старинните големи павета, даващи облика на улицата?

✔ Кой, за пореден път, руши вековното богатство на града ни?

Ние, гражданите на многовековния град Пловдив, с подписа си, отстояваме запазването на старинния облик на  емблематичната търговска улица "Карловска" и настояваме категорично пред общинската администрация да зачетат волята на пловдивчани.

Това е гражданска петиция против асфалтирането и премахването на автентичната паважна настилка на ул. "Карловска", Община Пловдив, която е културно богатство както от местно, така и от национално значение.

52403ac4f4.jpg

Чрез подписа ми упълномощавам Атанас Бояджиев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.