7 септември да стане официален празник

inbound8898039286405870675.jpgСкъпи българи, датата 7 септември 1940 год. е малко известна на повечето от нас. На практика след освобождението ни от османско владичество, това е втората дата след която мирно и безкръвно е присъединена територия към българската държава с признанието на всички велики сили. Триумфът на българската дипломация и на цар Борис III е безпрецедентен в историята на света за мирно разрешаване на териториален спор. Още по уникалното е, че го постигаме в разгара на най кървавия конфликт в световната история без да се пролее и капка кръв. И разбира се с признанието на Великобритания, Германия, Италия, Русия(СССР),  САЩ, Югославия, Турция и др. Тази дата, повод за национален празник, показва и нещо друго. Когато има последователна политика, приемственост и национално обединение на българите около справедлива кауза с мирни средства можем да творим чудеса. След тази дата се сформира и днешната територия на България, която е почти два пъти по голяма от възникването и като политически субект след Берлинския договор.

Борис Иванов Самарджиев    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Борис Иванов Самарджиев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.