Върнете спрените влакове Перник-София / София-Перник

От 13 декември има ново разписание на пътническите влакове на БДЖ. В него присъстват 50200, т.е. първият влак от Перник за София, тръгващ/по новото разписание/  в 4.40 от гара Перник  и 50213, т.е. предпоследният влак от София за Перник, тръгващ в 21.30 от Централна гара София /пак по новото разписание/..

Още преди разписанието да влезе в сила, обаче, тези влакове бяха отменени с нарочна телеграма до края на 2020 година

Повтарям, първият влак от Перник за София не се движи, и предпоследният от София за Перник - също. Засега - до края на годината, но с голяма вероятност така да остане, ако хората не възразят.

Като човек, който както много други перничани използва/ше/ въпросните влакове, съм недоволна. И ще обясня защо.

1) БДЖ създава трудности в придвижването посред зимата и епидемията от COVID-19 на едни от най-редовните и дългогодишните си клиенти. Ако това е политика, ориентирана към клиента, здраве му кажи. Чувствам се специална!

2) Клиентите на БДЖ губят време и пари, за да продължат да използват услугите на превозвача. Сега много хора сутрин закъсняват за работа, а други вечер трябва да чакат един час допълнително! Похабените нерви не ги коментирам.

3) В условията на световна пандемия и национална епидемия от коронавирус, перничани са принудени да се събират по много хора на едно място, което застрашава тяхното здраве. С други думи, хората от първия влак за София, отиват на втория, а хората от предпоследния влак за Перник - на следващия или на автобус. Какво става - борим коронавируса, като караме хората да се бутат един в друг. Иновативна стратегия!

В заключение - от сегашната ситуация губят всички перничани, които до скоро използваха спрените влакове. Призовавам ППП / поделение пътнически превози/ на БДЖ да възстанови спрените влакове и апелирам към подкрепата на пернишката общественост и местната власт!

Чрез подписа ми упълномощавам Дани Алексиева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.