Върнете спрените влакове Перник-София / София-Перник

От 13 декември има ново разписание на пътническите влакове на БДЖ. В него присъстват 50200, т.е. първият влак от Перник за София, тръгващ/по новото разписание/  в 4.40 от гара Перник  и 50213, т.е. предпоследният влак от София за Перник, тръгващ в 21.30 от Централна гара София /пак по новото разписание/..

Още преди разписанието да влезе в сила, обаче, тези влакове бяха отменени с нарочна телеграма до края на 2020 година

Повтарям, първият влак от Перник за София не се движи, и предпоследният от София за Перник - също. Засега - до края на годината, но с голяма вероятност така да остане, ако хората не възразят.

Като човек, който както много други перничани използва/ше/ въпросните влакове, съм недоволна. И ще обясня защо.

1) БДЖ създава трудности в придвижването посред зимата и епидемията от COVID-19 на едни от най-редовните и дългогодишните си клиенти. Ако това е политика, ориентирана към клиента, здраве му кажи. Чувствам се специална!

2) Клиентите на БДЖ губят време и пари, за да продължат да използват услугите на превозвача. Сега много хора сутрин закъсняват за работа, а други вечер трябва да чакат един час допълнително! Похабените нерви не ги коментирам.

3) В условията на световна пандемия и национална епидемия от коронавирус, перничани са принудени да се събират по много хора на едно място, което застрашава тяхното здраве. С други думи, хората от първия влак за София, отиват на втория, а хората от предпоследния влак за Перник - на следващия или на автобус. Какво става - борим коронавируса, като караме хората да се бутат един в друг. Иновативна стратегия!


В заключение - от сегашната ситуация губят всички перничани, които до скоро използваха спрените влакове. Призовавам ППП / поделение пътнически превози/ на БДЖ да възстанови спрените влакове и апелирам към подкрепата на пернишката общественост и местната власт!

 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Дани Алексиева да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...