СПАСЕТЕ РУПИТЕ-Save the RUPITES

                        ### СПАСЕТЕ РУПИТЕ ### 20201029_0817091.jpg

 ##**КАКВО СЕ СЛУЧВА НА РУПИТЕ  В  МОМЕНТА ?**##

Уважаеми българи Имам чувство че ние сме съпричастни на раждането на вторият велик българин СЛЕД  Петър Дънов-милионерът от Петрич Валентин Парапунов- с неплатени данъци и все още недоказан неизвестен произход на милионите му. Той се осмели да зачеркне от съзнанието на стотици българи и чужденци Световно всепризнатата българска пророчица баба Ванга,която  още приживе предупредила: Не търсете пари от водата на Рупите!
####  ТЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ!!****

####Тя е целебна, категорична е пророчицата
#### Въпреки че местността е защитена, в лековитите гьолове вече има забити колчета
#### Хиляди души от България и чужбина вече  се подписаха срещу проекта за СПА комплекс
Водата на Рупите е много целебна - с тези думи баба Ванга приживе предупреждава никой да не пипа водата, тъй като притежава уникални свойства. - Децата трябва да ходят боси тука и да се къпят. Но пари от този извор не търсете. Дошли тука, ровят, копаят.. Да знаете, че от тази вода бизнес не става. Почнете ли да я продавате, ще ИЗЧЕЗНЕ оттука и един Господ знае къде ще се появи. Пазете я тази вода. Откога ви говоря, че ще дойдат времена, златни бижута ще продавате за вода. Грехота му на онзи, който я докосне."
В наши дни обаче повечето хора са
забравили
за нейните
заръки като един от тях милионерът Валентин Парапунов се превъплати че е по-силен и от Господ
и посяга стремително и бързо към района около Рупите, където смята да издигнат СПА комплекс с къщи за гости и административни сгради.
Проверка на "168 часа" установи, че според изследвания местността Рупите е с огромно значение
за световното биоразнообразие. Обитание е на 141 вида птици, от които
33 са включени в Червената книга
на България, а 63 са от европейско природозащитно значение.
Интересното в случая е, че в сайта на Изпълнителната агенция по околна среда цялата територия около комплекс "Ванга"
е обявена
за защитена
местност
със заповед на комитет за опазване на околната среда от 17 юни 1980 г.
Това се потвърждава и от справка в сайта на Регистъра на защитените територии и защитените зони в България, която ясно показва, че местността наистина е защитена територия.
Там се забраняват всякакво строителство и разширяване на съществуващите сгради, геоложки и други проучвания или дейности, с които се нарушава естественият облик на местността.
Въпреки че тя е защитена,
няколко институции са дали разрешение
за реализиране на инвестиционните намерения.
Според Министерството на културата там е извършено "спасително теренно археологическо проучване". Резултатите показали, че изворите не са застрашени, и така било допуснато инвеститорът да започне проекта си.
Оказва се, че строителната площадка до комплекс "Ванга" е открита още на 6 ноември 2017 г., но скандалът избухна миналата седмица, когато жители на селото забелязали огражденията на частния имот. Срещу застрояването се събраха само за
1 ден 37 хил. души,
които се обединиха в групата "Спаси Рупите".
Видът на терена е прясно изменен със заповеди на директори на Агенцията по геодезия, картография и кадастър от октомври 2017-а г. и март 2018-а г.
Всъщност проектът е идея на известния бизнесмен от Петрич Валентин Парапунов. Той планира голям спа комплекс с 10 къщи за гости, административна сграда и голям паркинг върху лечебната кал на минералните извори до храма на Ванга. След тях има план за още 2 хотела.
"Много е абсурдно да се построи хотел върху забележителността - споделя пред "168 часа" Георги Петров, един от активистите срещу застрояването. - Не може святото място на Ванга да се залее с бетон. Това е голямата болка на всички. През годините винаги някой е имал интерес към това място. Когато обаче започнаха да се разглеждат документите, се оказа, че
става дума за един и същи човек, скрит зад много ФИРМИ-ВАЛЕНТИН ПАРАПУНОВ. ###
По думите му от няколко години апетиът към този имот не спира и винаги са се опитвали да правят ограждения.

Пряко включване от гражданското недоволство срещу разкопаването в близост до минералните извори на Рупите! Какви са опасенията на хората и какво твърди данъчния измамник, който иска да строй до минералните гьолове на Рупите, част от мрежата от защитени зони Натура 2000.

В момента там се копае на дълбочина 4 метра в непосредствена близост до минералните извори (т.нар. гьолове) и лечебната кал. Главни виновници за случващото се на Рупите са кмета на община Петрич - Димитър Бръчков, министъра на културата - Боил Банов, както и археолога доц. Людмил Вагалински. Всички те работят за безконтролното прокарването на интересите на данъчните измамници сем. Парапунови. Валентин Парапунов е общински съветник от СДС в общинския съвет на община Петрич. Той възнамерява да строи вилно селище –къщи за гости в местността „Рупите“ като работи в престъпна комбина с цялата общинска администрация, които им осигуриха удобен Доклад за оценка степента на въздествие върху защитените зони (ДОСВ) на Общ устройствен план на Община Петрич, с който успяват да частично да узаконят на местно ниво започването на строежи в защитената местност „Рупите“.
http://www.riosvbl.org/index.php/priroda/services-natura-2/17570-b-5786

Сем. Парапунови са известни с това, че използват популярната сред длъжниците схема, за да се отърват от фирмите си с големи борчове към хазната. Схемата работи и до момента заради дупка в законодателството, която позволява да се прехвърлят фирми без удостоверение за платени данъци. Валентин Парапунов и съпругата му Костадинка от Петрич, които стоят зад спорния проект за къщи за гости в близост до минералните извори на “Рупите”, дължат 830 000 лв. на НАП. Данъчните няма как да ги съберат, тъй като фирмите, натрупали дълговете, са прехвърлени на подставени лица. Парапунови излизат на чисто включително чрез имотни врътки с терена в “Рупите”, на който сега ще строят, вместо да си върнат борча на държавата.
    Дано не е вярно,че милионите на милионера Валентин Парапунов който се смята по-силен от баба Ванга и дори от Господа, са уплашили или съблазнили цялата общинска администрация на община Петрич .Така, че те са склонили да му подгънат колена и да му разрешат да строи в защитената местност "Рупите"

         Уважаеми Българи с високо гражданско съзнание преценете с вашето гласуване в петицията дали да спасим природният резерват Рупите за нас и за поколенията и нашите деца или:
        Да го оставим в ръцете на милионите на милионерите с неизвестен произход на парите да разрушат това което природата и баба Ванга ни е оставила като наследство.....
        Така групата за гражданско неподчинение "Спасете Рупите" преди две години -2018г.започна и спечели двубоя с убийците на Рупите:
https://m.facebook.com/groups/saverupite/permalink/255861028294135/
 
         Така групата за гражданско неподчинение "Спасете Рупите" започна на 01.11.2020г. започна за да спечели този път доживотно двубоя с убийците на Рупите.
 
Братя и сестри, от целият регион, на Сандански и Петрич,  обединете се за спасяване на местността,, Рупите,,...  Благодаря ви🌷🙇‍♀️🌷
       Спасете Рупите мирен протест срещу строителството в местността Рупите- взети изказвания на граждани:
https://www.youtube.com/watch?v=O8ND3CVumNQ&feature=share

     Какво е предсказала баба Ванга в местността Рупите:

https://youtu.be/b-Bp66xjevo

     Лечебна минерална вода извира от кратера на вулкан Кожух край Рупите - Магията на водата:

http://aquaiarte.com/mineralna-voda-rupite/#.X6hS2eqbE0N

ПЕТИЦИЯ ЗА  ПОДПИСВАНЕ И ПРЕПРАЩАНЕ. НА ПРИЯТЕЛИ
https://www.peticiq.com/295621#share

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Ivan Kolev да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия телефонен номер в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...