Петиция за "ЗА" изучаване на общата и специалната част на Административното право в отделни семестри или курсове в ЮФ.

Административното право е основен правен отрасъл в Юриспруденцията на всяка страна. Регулирането и наблюдението на и над  изпълнителната власт, не би била ползотворно осигурена, ако един бъдещ юрист не е изучил задълбочено  Административното право и административния процес. В момента в ЮФ при СУ, изучаването на дисциплината "Административно право" с общата и специалната част се осъществява в рамките на един семестър, а нейните части ТРЯБВА да се изучават поотделно ,т.е.  общата и отделно специлната част- така  ще се затвърдят  по-трайни и специфични знания и умения на бъдещите юристи в този важен правен отрасъл.

Чрез подписа ми упълномощавам ЮРИСТЪТ да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.