Отворено писмо до Европейската комисия, Европейския парламент, посланиците на САЩ, Германия, Франция, представителството на ЕК в София

До Европейската комисия
До Европейския парламент
До Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ

До Н.пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия
Н. Пр. Флоранс Робин, посланик на Франция
До представителството на ЕК в София

ПЕТИЦИЯ
Уважаеми дами и господа,

Изпращаме тази петиция от името на хиляди български граждани, обезпокоени от опитите за преврат срещу законно избраната на демократични избори власт в България, който се извършва с подкрепата на българския президент Румен Радев, инсталиран след съмнения за намеса на кремълско лоби у нас и директно предложение от страна на генерала от ГРУ Леонид Решетников, както и редица обвиняеми и подсъдими олигарси, преследвани от държавното обвинение на РБългария.

Данни за това бяха изнесени и официално от българската прокуратура с писмени и други доказателства, както и подробно изяснени в официално писмо на държавното обвинение от 25 страници, изпратено до Европейската комисия.
Молим ви да имате предвид следните факти, доказващи пълзящия преврат, осъществяван в България, и подкрепян за съжаление от депутати от България в ЕП, избрани с гласовете на същото кремълско лоби от партията БСП, наследила комунистическата партия у нас:

Румен Радев призова за улична разправа и метежи с властта на следващия ден, след като прокуратурата след разрешение на български съдия от независимата съдебна власт влезе да иззема доказателства за шпионаж в полза на Русия в кабинета на съветника по отбрана на президента, а след това и повдигна обвинение в шпионаж на същия съветни - Илия Милушев, който бе отведен на разпит във военна прокуратура. А малко по-късно стана ясно, че в кабинета му са открити документи, засягащи националната сигурност, които са били предавани на други лица в тайна квартира в София. Оттогава тече разследване.
По-късно в публичното пространство плъзна и информация, че разследването е свързано с изнасянето на данни за модернизирането на българската армия с американските изтребителите F-16, които са на въоръжение в НАТО. Досега разследващите нито са отрекли, нито са потвърдили този факт.
Румен Радев след това бе на посещение в частния оръжеен завод "Емко" на обвързания с избягалия банкер Цветан Василев, подсъдим за фалита на КТБ и източването на 3,5 млрд. лв., Емилиян Гебрев. Той лобира за частните му оръжейни сделки.
Преди дни ДАНС и прокуратурата поискаха заради събрани доказателства изгонването на двама руски дипломати, събирали нерегламентирана информация за сделката за новите бойни самолети F-16, както и за намерението на страната ни да закупи бойни дронове. Припомнят се и зачестилите инциденти в българските военни заводи. А прокуратурата обяви, че е събирана информация, която е държавна тайна с цел да бъде издадена на чужда държава или чужда организация. Затова те са контактували с български граждани, които са имали достъп до информация, свързана с военно-промишления комплекс на страната.
По-рано Румен Радев влезе в открита война с правителството и обяви, че сваля доверието си от него и това стана в деня, в който главният прокурор Иван Гешев поиска тълкувание от Конституционния съд за параметрите на имунитета му и начините и времето, по които може да бъде разследван. Това стана скоро след като Радев се опита да бламира избора на Иван Гешев за главен прокурор.
Като дипломати вие знаете, че в качеството си на президент Радев има достъп до секретна информация, за което говорят и действията на разследвания Милушев. Има основания да се смята, че той е знаел за разследването срещу неговите съветници, а вероятно и срещу него, от страна на прокуратурата за шпионаж и именно това да е била причината да бламира избора, а в последствие да обяви, че сваля доверие от държавното обвинение и легитимната власт.

Допълнително безпокойство буди факта, че друг съветник на президента Радев бе обвинени е разследван за лобизъм и връзки с крупни бизнесмени – братята Пламен и Атанас Бобокови, под чието пък давление от доказателствата по разследването става ясно, че Радев е назначавал посланици. По същото разследване бе разкрито, че е имало опити да бъде издействано даване на българско гражданство на руски гражданин, както и осуетяване на разследване на замесен в схеми с руски бизнесмени български гражданин. Пламен Бобоков пък бе уличен в пряка връзка с друг обвиняем по 19 обвинения български бизнесмен – Васил Божков. За последния бяха разкрити и конкретни доказателства от страна на прокуратурата за пряка намеса в организацията на въпросните улични акции с цел преврат срещу законната власт, за който призовава и Румен Радев. Радев неколкократно се появи и лично на тези акции, за които бе разкрито, че съдейства Васил Божков, уговаряйки ги с депутат от групата на опозиционната проруска партия БСП, наследник на Българската комунистическа партия.

В атаките срещу законната власт в България се включват активно и двама евродепутати, чиято фамилна история също е свързана с Кремъл и руските разузнавателни служби, тъй като родителите им са имали принадлежност към тях, а данни и документи за това са изнасяни многократно от български медии и политици – Елена Йончева и Иво Христов. Същите бяха част от екипа на Румен Радев, а след това бяха изпратени в ЕП с гласовете на БСП, която е наследник на комунистическата партия у нас.

Елена Йончева е и обвиняема в пране на пари през офшорна компания от фалиралата банка на Цветан Василев – КТБ, за което българската прокуратура е изпратила данни до ЕП и е поискала сваляне на имунитета й. Многобройни са и фактите за връзките на подсъдимия в България Цветан Василев с руските служби и конкретно небезизвестния руски бизнесмен Константин Малофеев, който с искане на българската прокуратура по разследване за руска намеса в българската политика и шпионаж, получи забрана за влизане в страната. По същото разследване САЩ се намеси като обяви за персона нон грата българския съдия, пуснал от ареста разследвания за шпионаж и връзки с Малофеев български гражданин Николай Малинов, който пътув до Москва, за да получи лично медал от руския президент Владимир Путин.

Уважаеми дами и господа, молим ви да вземете отношение по така изнесените факти и да защитите демокрацията в България от намесата на трети страни и техните агенти в България, сред които има основателни съмнения да бъдат подозирани, че са и посочените български евродепутати, представители на опозицията в Българския парламент, съветници на президента Румен Радев, както и самият той.

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Веселин Георгиев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...