Лекарите не са фашисти и търговци!

Тази петиция е в подкрепа на всички медици в България и в частност екипа от великотърновската болница МОБАЛ “ Д-р Стефан Черкезов ” и доктор Сибила Маринова.

Гледайки предаването, което се върти из социалните мрежи и медии, с опечаления баща на 19 годишния младеж от Велико Търново, починал от COVID-19, в което лекарите са наричани ФАШИСТИ И ТЪРГОВЦИ, няма как да допуснем такива обвинения да се разпространяват свободно из медиите и страната. Недопустимо е хората, които се борят денонощно да спасяват човешки животи, да бъдат обиждани по този грозен начин и категорично се противопоставяме на подобни абсурдни квалификации! Искаме да изкажем своята дълбока подкрепа и благодарност към доктор Сибила Маринова и нейния екип за всичко, което правят за своите пациенти в борбата с коронавируса. Българските лекари не са фашисти и търговци, те спасяват животи! Нашите и на близките ни! Поклон за това, което правят за своите пациенти!

Чрез подписа ми упълномощавам Ива Недялкова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.