Петиция за адекватни и крайно необходими действия от страна на държавата за намаляване на разпространението на Ковид 19

До г-жа Цвета Караянчева - Председател на Народното събрание

До г-н Бойко Борисов - Министър-председател на Република България

До г-н Кирил Ананиев - Министър на здравеопазването

 

Уважаема г-жо Председател на Народното събрание,

Уважаеми г-н Министър-председател на Република България,

Уважаеми г-н Министър на здравеопазването,


Подписалите настоящата петиция сме изключително притеснени от засилващото се разпространение на болестта Ковид 19 на територията на Република България. През последните дни броят на починалите от болестта започна да нараства с притеснителни темпове. Тенденцията на засилващо се разпространение бе изразена гласно и от члена на Националния оперативен щаб (НОЩ) за борба с коронавируса - проф. Тодор Кантарджиев в предаването Панорама на 19 юни 2020 г.

https://www.bnt.bg/bg/a/po-frontovete-na-virusa-prof-todor-kantardzhiev

 

Считаме, че за да се промени тази опасна тенденция на засилващо се разпространение на болестта Ковид 19, която представлява пряка и непосредствена заплаха за живота и здравето ни, трябва да въведете мерки, които недоказано от практики и изследвания по целия свят намаляват това разпространение, което по оценката на НОЩ е достигнало много притеснителни стойности от индекс на предаване 1.4. Това означава, че настоящите мерки на държавата срещу разпространението на Ковид 19 са недостатъчни. Подобни стойности на разпространение означават увеличаване на броя на заразените и увеличаване на броя на починалите. И това вече се забелязва в устойчивия тренд на покачващи се стойности на дневна база на броя заразени и на броя починали. Поради влошената епидемиологична обстановка в страната настояваме да бъдат въведени следните мерки:

- всеки гражданин, независимо от възрастта и здравословното му състояние, да носи еднократна или многократна маска за лице, покриваща носа и устата, навсякъде и по всяко време.


- въвеждане на КПП на входа/изхода на всяко населено място в Р. България


- пълен локдаун на страната с позволено излизане само до банка, лихвари, аптека, лекар, магазин. Затваряне на ненужните и недоказано опасни бизнеси – хотели, ресторанти, клубове, дискотеки.


- въвеждане на ежедневни брифинги с участието на Генерал Секси, минимум 2 пъти на ден, единият, от които в диапазона 23:00-0:00


- абсолютна власт на Бойко Борисов за вземане на всички решения, само и само да спасим бабите си от този ужасен вирус.


- Обявяване на вечна ИЕО/ИП

Този комплекс от лесно изпълними и НЕДОКАЗАНО ефективни мерки ,може би е достатъчен и може би ще позволи епидемията от Ковид 19 в България да бъде поставена под контрол, а индексът на предаване на заразата в обществото да бъде свален под 1. Това ще гарантира максимално нисък брой заразени и починали от Ковид 19 български граждани. Ако не – здраве да е.

Нека като общество ,след време, когато кризата с Ковид 19 отмине, да можем да погледнем назад с чиста съвест, знаейки че сме направили всичко възможно засегнатите и починалите от тази болест български граждани да са възможно най - малко. Нека да можем да се гордеем след време с нашите общи действия днес, а не да се срамуваме, че не сме положили всички усилия ,за да предпазим максимално живота и здравето на българските граждани, когато е трябвало.

 

Вирусът е непознат, но хубавото е че по незнайни причини знаем всичко за него и как да му противодействаме.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам г-н господински да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.








Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...