Да спасим Сахат тепе!

В неделя следобед, администрацията на район Централен обяви, че този четвъртък (25 юни) ще бъде гласувано на Общински Съвет, внесено предложение за елеминиране на над половин декар (540 кв.м. общо) зелена площ за ново застрояване на ресторант с панорамна тераса върху Сахат тепе (Данов хълм).

Предложението се обосновава с безсъмнение огромната нужда от реконструкция на хълма, който е в окаяно състояние (поради неподдържането му години наред, впрочем), както и на факта, че на мястото е имало ресторант преди половин век (от който не е останала и една тухла, също така).

Кметът на град Пловдив, Здравко Димитров, започна своя мандат с обещанието, което до момента е следвано, за обществени обсъждания по ключови проекти, като последното такова - обсъждането за Небет тепе - доведе до множество подобрения в идеята за проекта, който предстои да се реализира и гражданите доказаха, че наистина най-доброто решение е да бъдат включвани в решението за ключови проекти за града.

А какво по-ключово за Пловдив от съдбата на едно от неговите тепета??

Имаме крещяща нужда от реконструкция на неугледното в момента Сахат тепе, но компромисът с настъпването на бетона, за сметка на парка далеч не е единствения вариант да го постигнем и при едно бъдещо обсъждане сме готови да предложим такива.

 

Призоваваме за замразяване на проекта за елеминиране на над половин декар зелена площ от Сахат тепе за сметка на ново строителство и сме
 - ЗА провеждане на обществено обсъждане (по примера и на това за Бунарджика), в което пловдивчани да могат свободно да изразят позициите си, да се обсъдят варианти (от които има много) за реконструкция и социализиране на пространството като парк, без да се режат дървета и да се застрояват нови сгради!

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Павел Начев ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...