АВТОМАТИЧНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИНИМАЛНАТА ИЗДРЪЖКА НА ДЕТЕ

НИКОГА НЕ СЪМ БИЛА ОТ ХОРАТА,КОИТО МОГАТ ДА СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ.

ПРЕД МЕН НАСКОРО ИЗПЛУВА ВЪПРОСА-ЗАЩО ДА СЕ ПЛАЩАТ ПАРИ КОЙТО МОГАТ ДА БЪДАТ РЕАЛНО СПЕСТЕНИ НА РОДИТЕЛИТЕ.ЩОМ ЧЕТЕТЕ ТОЗИ ТЕКСТ ЗНАЧИ СПАДАТЕ КЪМ ГРАФАТА В КОЯТО ВЛИЗАМ И АЗ-РАЗВЕДЕНИ/РАЗДЕЛЕНИ С ДЕТЕ.КОЕТО НЕМИНУЕМО ПОРАЖДА СПОМЕНА ЗА ДЕЛА,ХОНОРАРИ И УСЛОВИЯ.ДЪРЖИМ ВСИЧКО ПРИЕТО ДА БЪДЕ В ПОЛЗА НА ДЕЦАТА НИ,НО ЯВНО НЕ ВИНАГИ ТОВА СЕ СЛУЧВА.

ТЕКСТА НАПИСАН ОТ МЕН Е С ЦЕЛ НЕ ДА ДИКТУВАМЕ И ПИШЕМ ЧЛЕНОВЕ И АЛИНЕИ НЕЯСНИ И НЕПОНЯТНИ ЗА ПОВЕЧЕТО ОТ НАС,А РАЗБИРАЕМ ТЕКСТ КОЙТО Е ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ.

ПОРЕДНИЯ ПАРАДОКС В НАШАТА ПРАВНА/СОЦИАЛНА СИСТЕМА,КОЙТО Е В УЩЪРБ КАКТО НА РОДИТЕЛИТЕ ТАКА И НА ДЕЦАТА ПОЛУЧАВАЩИ ИЗДРЪЖКАТА.

АВТОМАТИЧНОТО УСЕВИЛИЧАВАНЕ НА ИЗДРЪЖКАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДАДЕНА/СЪОБЩЕНА НА СТРАНИТЕ С ПИСМЕН ТЕКСТ/ПИСМО.

СПОРЕД ДЕЙСТВАЩИЯ ЗАКОН ПРИ РАЗВЕДЕНИ/РАЗДЕЛЕНИ РОДИТЕЛИ ПРИСЪДЕНАТА ИЗДРЪЖКА СЕ РАВНЯВА НА 1/4 ОТ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА.

ИЗДРЪЖКАТА СЕ ПРОМЕНЯ СПРЯМО SNXK.jpgМИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЗА СТРАНАТА НИ,НО РЕАЛНО РОДИТЕЛЯ Е ЗАДЪЛЖЕН ДА Я ИЗПЛАЩА ЕДВА КОГАТО Е ЗАВЕДЕНО ДЕЛО ЗА ПРОМЯНА НА ИЗДРЪЖКАТА,СЪОТВЕТНО РОДИТЕЛЯТ/НАСТОЙНИК НА ДЕТЕТО Я ПОЛУЧАВА САМО КОГАТО ПЛАТИ ЗА ТОВА ДЕЛО/РАЗНОСКИ,АДВОКАТСКИ ХОНОРАР/КОЙТО НЕ Е НИКАК МАЛКО КАКТО ЗА ПЛАЩАЩИЯ ТАКА И ЗА ПОЛУЧАВАЩИЯ ИЗДРЪЖКАТА.

МИНИМАЛНИЯ АДВОКАТСКИ ХОНОРАР В МОМЕНТА ВАРИРА ОТ ПОРЯДЪКА НА 300-400ЛВ,КОЕТО КАТО СУМА НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ.СМЯТАМ ЧЕ ТЕЗИ ПАРИ МОГАТ ДА БЪДАТ СПЕСТЕНИ И НА ДВЕТЕ СТРАНИ,В ПОЛЗА НА ДЕТЕТО/ДЕЦАТА.

ЗА РАЗЛИКАТА ОТ 22ЛВ. И 0.50СТ./ТОЕСТ ОТ 130ЛВ ПРИСЪДЕНА ИЗДРЪЖКА ЗА ДА БЪДЕ ТЯ УВЕЛИЧЕНА ДО МИНИМААЛНАТА В МОМЕНТА ЗА СТРАНАТА 152ЛВ. И 0.50СТ  КОЕТО СЕ РАВНЯВА НА 1/4 ОТ МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА-ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ ДЕЛО ЗА ПРОМЯНА НА ИЗПЛАЩАНАТА ИЗДРЪЖКА НА ДЕТЕ.

МИСЛЯ ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИТЕ С МЕН,ЧЕ ТЕЗИ ПАРИ И БЕЗ ДРУГО СА КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНИ,НО ВСЕ ПАК СМЯТАМ ЧЕ Е НЕНУЖЕН РАЗХОД И ПИЛЕЕНЕ НА ВРЕМЕ.ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ СМЕ НАЯСНО КОЛКО РАЗХОДИ И ГРИЖИ СА НЕОБХОДИМИ ЗА ДЕЦАТА.

ПРОМЯНАТА ВСЕ ОТ НЯКЪДЕ ТРБЯВА ДА ЗАПОЧНЕ.НЕКА ЗАПОЧНЕ ОТ ТЕБ.

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Жени Димова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...