“ЗА” обхват/прием на всички ДЕЦА в ОБЩИНСКИ ясли и градини!

Бихме искали да изразим недоволството си от липса на места за всички кандидатстващи деца в ОБЩИНСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ! За поредна година този проблем не само, че не се адресира, но и се задълбочава. Свободните места са по-малко, а обещаните ясли и градини остават само на хартия. Местата са крайно недостатъчни, предвид множеството новоизградени жилищни сгради, които неминуемо увеличават населението в гр.София, а от там и нуждата от нови ясли и детски градини.

Не считаме за нормално семействата да са принудени да плащат огромни суми за частни детски заведения и в същото време да внасяме данъците си в бюджета на Столична община!

Не считаме за нормално да не се осигурява равен старт на всички деца, при положение, че са покрили изисканите критерии за прием!

Не считаме за приемливо в държава с отрицателен приръст на населението, да не се намери бързо и адекватно решение на въпроса с недостига на места в ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ И ГРАДИНИ!

Как да ползваме втора и трета година отпуск за отглеждане на дете, тъй като то не може да посещава ясла/градина, с нулеви или клонящи към нулата обезщетения?

Основната форма на взаимодействие в детските заведения се нарича педагогическа ситуация. Взимайки предвид взаймодействието между учител и дете, нека не забравяме и за тях, за УЧИТЕЛИТЕ!

 

Подобряване на условията на труд в детските градини, в това число адекватно мотивиране на персонала. Необходимо е да се предприемат спешни мерки за увеличаване на възнагражденията на педагогическия и помощен персонал.

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Viktoriya Bancheva да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook